Şenyaşar Davası'nda 4 sanık hakkında tahliye kararı verildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı davasında mahkeme, tutuklu 4 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

2018’de genel seçimden 10 gün önce, dönemin Şanlıurfa AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız Suruç’ta esnaf ziyaretindeyken silahlı kavga çıkmış, Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar, Adil Şenyaşar ve Mehmet Şah Yıldız öldürülmüştü.

Saldırı sonrası babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar da (Emine Şenyaşar’ın oğlu) tutuklanmıştı.

Anne Emine Şenyaşar, yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’la birlikte 9 Mart 2021’de adliye ve Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbeti eylemi başlatmıştı.

Şenyaşar ailesine yönelik iş yeri ve hastanede yaşanan saldırılar için iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra bu dosyalar birleştirilmişti.

Kavganın iki tarafından 4 tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın 8’inci duruşması bugün Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Fadıl Şenyaşar tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 No'lu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mikail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.

Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmazken, Şenyaşar ailesinin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tüm sanıkların tahliyesini ve tevsi tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) talep etti.

Mütalaayla ilgili söz alan Şenyaşar ailesi avukatları, tahliye talebinin yerinde olduğunu belirtti ve Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da aynı talepte bulundu.

EV HAPSİ UYGULANACAK

Savunmaların ardından mahkeme, 4 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, bu sanıkla hakkında adli kontrol olarak da ev hapsinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025’te görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri