Çankırı Belediyesi'nin kamuya olan borcu nedeniyle geçtiğimiz günlerde 'cami' sattığı ortaya çıkmışken, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Ramazan ayının manevi yönünü kurduğu 'iftar sofraları' ile kendi hanesine yazdırma gayretinde.
PARASIZLIKTAN BORCUNU ÖDEMEDİĞİ İÇİN
CAMİ SATAN İRFAN DİNÇ BELEDİYESİ...
BİNLERCE KİŞİYE BEDAVA YEMEK YEDİRİYOR!!!
Başkanlık koltuğunda oturduğu Çankırı Belediyesi'nin gelir-gider tablosunu dengeleyemeyen, görevde bulunduğu 12 yılı aşkın süredir kamuya olan borçları her geçen gün şişerek büyüten sözde başarılı (!) başkanı İrfan Dinç, mübarek Ramazan ayının ortaya çıkardığı manevi atmosferden faydalanma konusunda hayli başarılı bir profil çiziyor!
Şehir merkezinde mahallelerde kurulan geniş 'iftar sofraları' vatandaş nezdinde olumlu karşılanabilir. Ancak bu sofralara oturanların da gün boyu tuttukları oruçları 'hangi saçı bitmemiş yetimin hakkını' yiyerek açtıklarını da düşünmeleri gerektiği kanaatindeyiz.
İFTAR SOFRALARI İÇİN ADETA BİR ORDU HİZMET EDİYOR
Mahalle iftarlarının gerçekleşebilmesi için 237 kişi görev alıyor. Belediye, 25 kişilik masa ekibi, 15 kişilik sandalye ekibi, 60 kişilik servis ekibi oluştururken 100 kişi de yemek dağıtım noktalarında görev alıyor. İftar sofralarında ikram edilen tarhana çorbası, tas kebabı, pilav, hurma, tatlı ve sudan oluşan menüyü 4’ü aşçı, 6’sı yardımcı olmak üzere 10 kişi hazırlıyor. Yapılan yemeklerin iftar alanına ulaştırılmasında ise 5 araç lojistik destek veriyor!
ÇANKIRI BELEDİYESİ ÖNCE BORCUNU ÖDESİN,
SONRASINDA 'ZENGİN'İ KENARA KOYARAK
GARİBAN VATANDAŞINI DOYURSUN
Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Çankırı Belediyesi'nce düzenlenen iftar programlarını gözlemlediğimiz zaman ortaya çıkan tablo samimi müslümanları rahatsız edecek düzeyde!
Şöyle ki; Belediye, 'sosyal belediyecilik' kavramı adı altında öncelikle ihtiyaç sahiplerini, tırnak içinde belirtelim 'rencide' etmeden doyurmalı, onların ihtiyaçlarını gidermeli. Bu sadece belediyenin değil, hali vakti olan her Müslüman'ın görevi. Ancak Çankırı'da yaşanan mevcut durum, 'birlik-beraberlik' masalı (!) adı altında işin özünden uzaklaşıldığına delalet ediyor.
İFTAR SOFRALARININ FATURASINI
KİRLİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDEKİ MÜTEAHHİTLER ÖDÜYORSA
DURUM DAHA DA VAHİM DEMEKTİR!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere bakıldığında; Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği iftar sofralarının maliyetini şehir merkezinde müteahhitlik yapan kişi ve şirketlerin karşıladığı bilgisi de kapalı kapılar ardında konuşulmakta.
Şayet şehir merkezinde kurulan iftar sofralarının bedeli belli başlı bazı inşaat müteahhitlerinden karşılanıyorsa ortaya çıkan durum daha da vahim demektir!
Şöyle ki; Çankırı Belediyesi'nin şehirde iş yapan inşaat müteahhitleriyle yaşadığı kirli ilişkiler adeta roman olacak düzeydeyken, 'iftar sofraları'nın bu sektör mensuplarına ödetilmesi ve kurulan sofralarda salih müslümanların oruç açması büyük bir tenakuzu da beraberinde getiriyor.
Ne diyelim; yaşanılanlara bakılınca galiba 'alan memnun satan memnun, sana ne oluyor derviş?' durumunu da görmezden geldiğimiz düşünülmesin!
Yaşanan curcuna içerisinde, ocağında kaynattığı tenceresini sofrasına taşıyarak oruç açanlardan olabilme dileğimizle haberimizi sonlandıralım...
SÖZCÜ18