Çankırı'nın yetiştirdiği usta kalemlerden, Sözcü18 yazı ailesi içerisinde yıllardır köşesinden ele aldığı konu ve yazılarıyla okuyucusundan büyük beğeni toplayan Ömer Faruk Eryılmaz, ilk kitabı "Gün Döndü Yaz Bitti"nin ardından ikinci kitabı "Biz Büyürken Bağlar Küçülüyordu" 1 Eylül tarihi itibariyle okuyucusuyla buluştu.
Yine Çankırı'nın önemli değerlerinden, gezginci-yazar Timur Özkan'ın 'önsöz'ü ile katkı verdiği "Biz Büyürken Bağlar Küçülüyordu", Taşyakası'nın ve de Çankırı'nın usta kalemi Eryılmaz'ın o, doyum olmayan yazılarının adeta bir solukta okunabileceği tad ve kıvamda...
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, Eryılmaz'ın son kitabı hakkında "Yine bildik bir Eryılmaz klasiği ile karşı karşıya değiliz! Neden derseniz; Eryılmaz bu kez karşımıza sadece Çankırı yazıları ile değil, uzun yıllar yaşadığı Ankara ile ilgili kaleme aldığı birbirinden değerli yazılarına da kitabında yer vermiş... İyi de yapmış... Kitapla ilgili tek eleştirim 'kapak'! İkinci baskısını göreceğimizden adım kadar emin olduğum için 'Biz Büyürken Bağlar Küçülüyordu'ya okuyunun büyük ilgi göstereceğini düşünüyor ve sayın Eryılmaz'a 'kalemine ve de yüreğine sağlık dostum' demeyi borç biliyorum." dedi.
TİMUR ÖZKAN'IN ÖNSÖZ'Ü...
"Ömer Faruk Eryılmaz, uzun bir aradan sonra ikinci kitabıyla karşımızda. Kendisini tanıyan kime sorsanız, Eryılmaz’ı öncelikle “iflah olmaz” bir Çankırı sevdalısı olarak tanımlayacaktır ki bu niteleme asla yanlış değildir.
Nitekim Eryılmaz’ın ilk kitabı olan “Gün Döndü Yaz Bitti”yi okuyan herkes O’nun benzeri az bulunur Çankırı tutkusuna tanıktır.
Eryılmaz’ı kimi tanıyanlar ise Çankırı yerine memleket ya da ülke sevdalısı diyeceklerdir ki el hak bu da doğrudur.
Öyle sanıyorum ki bu düşünceme “Gün Döndü Yaz Bitti”yi okuyanlar gibi bu kitabı okuyacaklar da içtenlikle katılacaklardır.
Fakat benim burada asıl bahsetmek istediğim husus; her iki kitapta da bariz olan ancak her nasılsa bu defa daha bir dikkatimi çeken Eryılmaz’ın insan sevdasıdır!
Bana öyle geliyor ki Eryılmaz için bu sevda, Çankırı sevdasından da, memleket sevdasında da ağır basmaktadır.
Esas itibariyle Ankara, Çankırı ve Türkiye yazıları ile diğerleri olmak üzere dört ana bölümden oluşan kitabın yazıları -adlarından anlaşılacağı gibi- konuları itibariyle birbirlerinden ayrışsalar da hepsine ortak bir isim vermek gerekseydi “İnsan Sevdası” demek yanlış olmazdı.
Düşünüyorum da 'İnsan Sevdası' pekâlâ bu kitabın adı olabilirmiş...
Bununla birlikte 'Biz Büyürken Bağlar Küçülüyordu' adını da çok sevdiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Esasında kitabın yazı başlıklarından daha birçok kitap adı çıkarmış, örneğin 'Doğanın Acelesi Yok' da güzel bir kitap adı olurmuş, 'Tespih Taneleri', 'Mahalle Baskısı', 'Elalem' de öyle...
Ben şahsen bu kitabın taslağını okurken, Eryılmaz’ın hemen her yazısında hayatı, insanı önceleyen yaklaşımından çok etkilendim.
İzin verirseniz, ne demek istediğimi burada, kitaptan örneklerle açıklamaya girişmek yerine yorumu değerli okurlara bırakayım. Böylece hem yazardan 'rol çalmış' duruma düşmek istemem hem de sizi bir an önce kitapla baş başa bırakmış olurum diye düşünüyorum.
Kitabı okuduğunuz zaman, hatta bana kalırsa daha kitap bitmeden bana hak vereceğinize eminim.
Açıkçası, ben bu kitabın doğum sancılarına tanıklık etmekten, içindeki yazıları herkesten önce okuma şansını elde etmekten büyük bir keyif aldım.
Sizin de keyif alacağınıza inanıyorum.
İnsanla, hayatla, kitaplarla dostluğumuz hiç bitmesin.
Timur Özkan / 02.02.2020"
"Biz Büyürken Bağlar Küçülüyordu" ve "Gün Döndü Yaz Bitti" kitaplarını temin edebileceğiniz satış noktaları:
Not: İki kitap adrese teslim (kargo dahil) 55 TL. Her bir kitap (kargo dahil) 30 TL.
- Ömer Faruk Eryılmaz, 0532 7795737<
- Sözcü18 WhatsApp ihbar hattı; 533 3732940