Netanyahu’dan İran halkına: Daha iyisini hak ediyorsunuz

Netanyahu X hesabından yaptığı paylaşımda; İran’ın liderlerini eleştirerek, rejimin Lübnan ve Gazze'deki savaşlara odaklandığını ancak halkın temel yaşam koşullarını iyileştirmek yerine Orta Doğu’da gerilimi tırmandıran bir politika izlediğini belirtti

İSRAİL Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran halkına yönelik olarak X hesabından çarpıcı bir mesaj yayımladı. Netanyahu, herhangi bir aracı olmadan İran halkına seslenerek, İran rejiminin bölgedeki politikalarını ve halkın maruz kaldığı baskıyı eleştirdi.

Netanyahu X hesabından yaptığı paylaşımda; İran’ın liderlerini eleştirerek, rejimin Lübnan ve Gazze'deki savaşlara odaklandığını ancak halkın temel yaşam koşullarını iyileştirmek yerine Orta Doğu’da gerilimi tırmandıran bir politika izlediğini belirtti. "Her geçen gün bu rejim, bölgemizi karanlık ve savaşa daha da yaklaştırıyor" diyen Netanyahu, İran’ın nükleer silah geliştirme ve dış savaşlara milyarlarca dolar harcamasının, halkın refahı için kullanılabileceğini vurguladı.

Mesajında İran halkının baskıcı rejim altında acı çektiğini söyleyen İsrail Başbakanı, rejimin sadece savaşlara yatırım yaparak, İran halkının geleceğini tehlikeye attığını ifade etti. Netanyahu, "Eğer gerçekten size değer verselerdi, yaşam koşullarınızı iyileştirmek için çalışırlardı" dedi.

İran'ın baskıcı rejimden kurtulacağı günün yakın olduğunu savunan Netanyahu, iki ülkenin ve iki halkın barış içinde yaşama fırsatına sahip olacağına inandığını belirtti. "İran nihayet özgürlüğüne kavuştuğunda, iki ülkemiz barış içinde olacak" ifadelerini kullanan Netanyahu, rejimin terör desteklerinin sona ereceğini ve İran’ın yeniden gelişeceğini öngördü.

Netanyahu, İran halkının Hamas ve Hizbullah gibi örgütleri desteklemediğini bildiğini ancak İran rejiminin bu gruplara destek verdiğini söyledi. Halkın daha iyi bir geleceği hak ettiğini vurgulayan Netanyahu, İran'ın köklü geçmişine ve büyük potansiyeline dikkat çekti. "Siz daha iyisine layıksınız. Çocuklarınız daha iyisine layık" diyen Netanyahu, mesajını "İsrail'in sizin yanınızda olduğunu bilin" diyerek sonlandırdı.

Netanyahu’nun bu açıklaması, İran ile İsrail arasında yıllardır süren gerilimlerin bir yansıması olarak yorumlanırken, İran içindeki rejim karşıtı kesimler için dikkat çekici bir destek mesajı olarak değerlendiriliyor.

İşte o paylaşım:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Dünya Haberleri