Mutfakların pratik yardımcısı: Fırınlar

Beyaz eşya grubu içerisinde geniş bir ürün yelpazesine sahip, çeşitli işlevsel özellikleri ile yemeğin pişirilmesinde mutfakta sağ kolunuz olacak fırın için seçenekler arasında kayboluyor olabilirsiniz.

YEMEK saatleri yaklaştıkça pratik lezzetlerin sofraya ulaşmasını sağlayan fırınlar her mutfağın olmazsa olmazlarından. Mikrodalga, ankastre ve mini gibi birbirinden farklı birçok çeşidi ve işlevsel özellikleri ile her kullanıma olanak sağlayan fırın, misafir ağırlanacak akşamların gözdesidir. Beyaz eşya grubu içerisinde geniş bir ürün yelpazesine sahip, çeşitli işlevsel özellikleri ile yemeğin pişirilmesinde mutfakta sağ kolunuz olacak fırın için seçenekler arasında kayboluyor olabilirsiniz. Mutfaktaki yardımcınızı seçmek için gelin beraber fırın çeşitlerine birlikte göz atalım. İlk olarak mutfaktaki beyaz eşyalarınızı yenilerken dahil edeceğiniz veya sıfırdan ilk mutfak kurulumunuzda seçeceğiniz fırın için kriterlerinizi belirleyelim.

Fırın Seçimlerindeki Önemli Belli Başlı Kriter Seçimleri

Beyaz eşya grubundaki ürünlerle uyumu sağlamak ve zevkinize uygun bir renk seçimine karar vermekle fırın seçim sürecine başlanabilir. Temizliği de göz önünde bulundurduğumuzda açık renklerden yana tercihte bulunmak ilk aşamada faydalı olacaktır. Beyaz fırın, temizliği yanı sıra yoğurt yapma, ocak tipi ateşleme, gaz emniyeti, enerji verimliliği ve göz sayılarına göre de değerlendirilebilir. Renk seçimi sonrasında ürünün işlevsel olarak kullanım amacına ve yoğunluğuna odaklanılması karar aşamasında işinizi kolaylaştırabilir. Mutfaktaki alanların değerlendirilmesine göre de fırın seçenekleri kullanım amacı sonrasında değerlendirilebilir.

Küçük Alanların ve Isıtılan Yemeklerin Vazgeçilmez Fırın Çeşidi

Eğer yemeklerin çözünmesi, ısıtılması ve pişirilmesi gibi özellikler bir arada aranan özellikler ise seçiminizi mikrodalga fırın üzerine gerçekleştirebilirsiniz. Kimi ürünlerde çocuk kilidi, dijital ekran ve zamanlama gibi ürün üzerinde ek özellikler de mevcuttur. Vakit nakittir diyenler için yemeğin son haline getirilmesinde başında olmak yerine istenilen zamanda yemek hazır hale getirilebilir. Bu kriterleri de göz önünde bulundurarak aradığınız özellikleri ısıtma hızı, küçük alanların değerlendirilmesi gibi detaylandırabilir ve bu ürün grubu içerisinden seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Tabii her fırın çeşidinde olacağı gibi pratik temizlik kriteri de kriterler arasında yer almalıdır.

Her Eve Lazım İşlevsel Fırın

Pratik yemeklerin ızgara, tost ve fırın özelliklerini bir arada kullanarak mutfakta bir yardımcı arayanların ilk akla geleni mini fırın seçeneği olmaktadır. Ayrıca kompakt boyutu ile de oldukça ideal bir kullanım alanı sağlar. Pizza, tost, kurabiye ve et gibi çeşitli ürünleri farklı şekilde pişirme olanağı tanıyan bu fırın zamandan tasarruf sağlamanızda da yardımcı görevi görür.

Estetik Mutfakların İlk Akla Geleni

Mutfaktaki estetik görünümü yakalamak isteyenlerdenseniz ankastre fırın tam size göre bir seçim olacaktır. Modern mutfaklarda yerleşik tasarımlarına uygun olması ile de tercih edilebilen bu fırın, tezgah altına kolaylıkla monte edilebilir. Pişirme özelliklerinin gelişmişlikleri kıyaslanarak da ürün yelpazesi içerisindeki seçenekler minimuma düşürülebilir. Örneğin hızlı ön ısıtma, elektrikli ızgara, fan destekli pişirme, küçük ızgara, ızgara teli temizliği gibi fonksiyonel özellikler de göz önünde bulundurulabilir.

Ankastre Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

Fırın temizliğinde ürün mekanizmasının olumsuz etkilenmemesi için öncelikle kullanılacak temizlik malzemelerine karar verebilirsiniz. Fırına zarar verecek deterjanlar yerine doğal olan sirke, su, karbonat ve fırın temizleyiciler doğru bir seçim olacaktır. Temizlik malzemeleri seçimi ile bitmiyor tabii.. Ankastre fırın temizliği aşamasında yeni çalıştırılmamış olmalı ki sıcak bir yüzeye bez temas ettirilmesin. Kir ve yağdan kolayca arındırma işlemi için fırın yumuşak bir bez, deterjan veya sirke harika bir ikili olacaktır. Fırın kullanım ömrü temizliği kadar önemli. Bu nedenle bu aşamayı atlamamanız fırın kullanımınızda oldukça etkili. Fırın için aklınıza takılan sorular için hızlı bir keşfin ardından, mutfağınızın özelliklerine ve kriterlerinize en uygun beyaz eşyayı seçmek için Koçtaş'ın geniş ürün yelpazesindeki seçeneklerine güvenilir online alışveriş olanağı ile göz atabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Teknoloji Haberleri