başlıklı haberimizle ilgili beklenen açıklamayı nihayet yaptı! Ama her zaman olduğu gibi yine "sözcü"ye değil, "ne var ne yokçu"lara!
Konuyu gündeme getiren sözcü18.com! Ancak, Rektör savaş "hal hatır soranları" (!) gezi ekibine dahil ederek Uluyazı'da "kayma" ve diğer konu başlıkları ile ilgili bilgiler veriyor.
Ve Rektör "Uluyazı'da kayma yok! Biriktirilen hafriyat kayıyor" (!) diyor!
Ne güzel... Böylesi bir bilgilendirme bizleri mutlu eder! Milyonlarca doların üst üste konulduğu şu yıllarda, bölgedeki kaymadan mutlu olmayacağımız açıkken, Rektör Savaş'ın "kayma varsa sorunu çözeriz ama, kimse olmayanı varmış gibi gösterip önümüze engel çıkarmasın" (!) derken ister istemez yeni soruyu sormadan edemeyeceğiz:
- Ne engeli sayın Rektör! Hangi engel! Galiba nemli havadan huylanma böyle bir şey olsa gerek!
Neyse, biz yine kendi işimize dönelim ve Rektör Savaş'ın "Uluyazı kayıyor mu?" başlıklı haberimizle ilgili olarak Çankırı yerel basınına yaptığı açıklamayı Karatekin gazetesinin bugünkü sayfalarından sizlere aktaralım:
2010 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan 7 binanın ayrıntılarından söz eden Rektör Savaş, yükselen her binanın bütün ayrıntılarının önce projede sonra da uygulamada özenle takip edildiğini ifade ederek, öncelikli amacının öğrencilerin iyi bir üniversite hayatına sahip olmaları ve dolayısıyla bölgenin sürekli büyüyen ve ihtiyaç duyulan en iyi üniversitesi olmak olduğunu vurguladı.
Kampus seçimi konusunda öne sürülen bazı iddialara da karşılık veren Rektör Savaş, Uluyazı’nın seçiminde gerek mühendislik alanında gerekse akademik olarak ciddi gayretlerin gösterildiğini, mevkinin uygunluğunun defalarca gözden geçirilerek Çankırı’nın en sağlam zeminine sahip bir yer olduğu kanaatine varıldığını söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın da daha önce söylediği “Çankırılılar ölülerini sağlam yere gömmüşler, kendileri de riskli yerde yaşıyor” sözüne atıfta bulunan Prof. Dr. Rektör Savaş, “Zemin etütü için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden gelen ekipler gerekli incelemelerini yaptılar ve bize onay verdiler. Bir kampus için en önemli unsurlardan biri zeminin depreme dayanıklı olmasıdır. Dolayısıyla kampus kurulabilecek en ideal yer Uluyazı.
İnternette bahsedilen toprak kayması iddiası gerçeği yansıtmıyor. Burası binlerce metrekarelik bir alan ve bir çok inşaat çalışması yapıldı. Yapılan kazılarda arta kalan toprağı daha sonra ihtiyaç duyacağımız için dışarıya değil de, kampus sınırları içerisinde bir yere biriktirdik. Tonlarca toprak birikince tabi ki kayma olacak, ama bu kayma zeminde değil, üst üste biriktilen hafriyattadır.
Bunu sorgulayacaklarına neden daha önce süt fabrikasının oraya kampus onayı verilmiş bunu araştırsınlar. Bunu hiç kimse sorgulamadı, kimse gitmedi üstüne.
Dolayısıyla biz Karatekin Üniversitesi olarak akıllarda kalacak tek bir soru işareti kalmaması için elimizden gelen bütün titizliği gösteriyoruz. Eğer gözümüzden kaçan bir şey varsa bunu bize doğrudan iletsinler, gidelim bakalım.
Eğer gerçekten bahsedildiği gibi sorun varsa çözeriz ama olmayanı sorun gösterip, kimse önümüze engel koymaya çalışmasın” diye konuştu. (Kaynak: Karatekin gazetesi, 4 Kasım 2010)