'Kayıp' Narin'in amcası tutuklandı

Diyarbakır'da Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı arama çalışmaları 13'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

DİYARBAKIR'da Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı arama çalışmaları 13'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amcası aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi muhtarı S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Amca S.G. çıkarıldığı 'nöbetçi mahkeme' tarafından 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AVUKAT'INDAN AÇIKLAMA

S.G.'nin avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Müvekkilimin tutuklanmasına tek dayanak olarak araçtaki DNA örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gerekçe gösterilmiştir. Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Kaldı ki Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları vardır. Yani ortada ceset olmadığı müddetçe kimse cinayet gibi ağır bir suç isnadıyla tutuklanamaz. Müvekkilim masumdur.

Bu maddi gerçek gerek soruşturma gerekse kovuşturma aşamasında muhakkak açığa çıkacaktır. Müvekkilim sosyal medya başta olmak üzere kamuoyundaki yoğun baskı nedeniyle tutuklanmıştır.

Tutuklama kararına adli kontrol şartıyla serbest kalması yönünde itirazda bulunacağız. Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kapsamında bu açıklama zorunluluğu doğmuştur."

HABER GLOBAL'DEKİ GÖRÜNTÜLER İLGİNÇ!

Öte yandan bugün Haber Global kanalında 13 gündür kayıp Narin Güran'la ilgili yapılan arama çalışmalarıyla ilgili bazı görüntüler yayınlandı.

İşte o görüntüler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Yaşam Haberleri