Gazeteci Nurcan Baysal gözaltına alındı

Yazar ve gazeteci Nurcan Baysal, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alındı.

T24’te yer alan habere göre, Baysal, “Şu an terör örgütü üyeliğinden TEM’e götürülüyorum” dedi. Nurcan Baysal’ın avukatının savcı ile görüştüğü bilgisi aktarıldı.

Gazete Duvar’a konuşan Baysal’ın avukatı Reyhan Yalçındağ,  müvekkilinin henüz ifadesi alınmadığını söyleyerek bayram tatili nedeniyle savcılara ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi. Yalçındağ, “İnsanları gözaltına almak artık bir klasiğe dönüştü. İnsanlar çok kolay bir şekilde ifadeye çağırabilirler. Ama bunu yapmadan gözaltına almayı tercih ediyorlar. Nurcan Hanım da bu örneklerden biri. Daha önce yazdığı yazılar nedeniyle yine gözaltına alınmıştı. Şu an bayram tatili olması nedeniyle savcılara ulaşamıyoruz. Ama Nurcan Hanımın katıldığı bir DTK toplantısı nedeniyle gözaltına alındığını düşünüyoruz. Gün içerisinde ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını ümit ediyoruz” dedi.

VE NURCAN BAYSAL SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan gazeteci Nurcan Baysal, yaklaşık bir saat önce Twitter'dan paylaştığı mesajında; "Özgürüm, gözaltından şimdi çıktım, arayan soran destek veren herkese teşekkür ederim. Evime ulaşınca gözaltı gerekçesinin detaylarını yazacağım. Ne diyeyim bilmiyorum iyi ki varsınız hepiniz." dedi.

İşte o paylaşım:

Baysal gözaltında neler yaşadığını da anlattı. Demokratik Toplum Kongresi nedeni ile gözaltına alındığını savcılıkta öğrendiğini belirten Baysal, kendisine DİSA Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'nün çalışmalarına ilişkin e-mail ve telefon görüşmelerinin sorulduğunu ifade etti.

"Bu sabah saat 10:15 gibi TEM'den gelen ekipler tarafından gözaltına alındım. DTK (Demokratik Toplum Kongresi) nedeniyle açılan bir dosyadan dolayı gözaltına alındığımı savcılıkta öğrendim. 2010-2012 yılları arasında telefon görüşmelerim ve e-maillerim takip edilmiş. Ve buna ilişkin bir dosya oluşturulmuş. Dosyada DTK'den çok, kurucularından biri olduğum ama 2014'ten itibaren fiilen, yaklaşık 10 ay önce de resmi olarak üyeliğinden ayrıldığım DİSA (Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü)'nün çalışmalarına ilişkin e-mail ve telefon görüşmeleri soruldu.

DİSA'nın resmi bir dernek olduğunu ve çalışmalarını anlattım. DTK'ye herhangi bir üyeliğim bulunmadığını ama onun da meclis tarafından birçok kez kabul edilen bir platform olduğundan bahsettim. Daha sonra nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldım. Bir dava açıp açılmayacağını henüz bilmiyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri