Gamzeli'den Ünal'a "Gerçek Borsa Polatlı'da"

Gamzeli ile Ünal arasındaki atışma tam gaz sürüyor.

Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal'ın Vali Şemsettin Uzun'un da katıldığı basın toplantısında dile getirdiği "Borsa burada görevinin başında" mesajına, Nejat Gamzeli Polatlı'dan yanıt verdi:  "Demagoji değil, gerçek Polatlı'da" 

Ziraat Odası Başkanı Gamzeli, basın mensuplarını ve yönetim kurulunu Polatlı Borsası’na götürdü. Kendisinin asla demagoji yapmadığını belirten Gamzeli, “Gerçekleri hep birlikte burada görüyoruz” dedi.

Çankırı tarımının ve çiftçisinin gelişmesi için mevcut imkanlar çerçevesinde bir şeyler yapma gayreti içinde olduklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, “Çiftçimizin yararına olan her şeyin takip etmek ve onları çiftçimizin yararına sunmak oda olarak bizim görevimiz. Her zaman Borsanın çiftçi açısından önemli bir kuruluş olduğunu dile getiriyoruz. İşte bugün burada gerçek borsanın ne olduğunu ve ne görev yaptığını gözlerinizle canlı olarak göreceksiniz” dedi.

BURADA
BABA-OĞUL ÇEKİŞİR!
Polatlı Borsasın’da yapılan alım ve satımı basın mensuplarına ve yönetime canlı olarak gösteren Gamzeli, “Görüyorsunuz masa başında 55 alıcı bulunuyor ve üreticinin ürününe bakarak fiyatlarını söylüyorlar” dedi.

Basın mensupları ve yönetim kurulunun izlediği alım-satım seansı hakkında bilgi veren Polatlı borsa yetkilisi, “Biz burada üreticinin malını satar ve komisyonumuzu alırız. Buraya gelen ürün mutlaka satılır ve satılan ürünün parasını üretici aynı gün akşam 17:00’ye kadar alır, çünkü teminatı Borsadır” dedi.

63 ilçe ve 11 ilden üreticinin Polatlı Borsasına gelerek ürününü sattığını belirten Borsa yetkilisi günde 7-8 bin ton alım ve satımın gerçekleştiğini aktardı. Yetkili ayrıca ofisinde borsada bir exper bulundurduğunu belirtti.

Polatlı Borsasının1984 yılında kurulduğunu ve yeni yerine ise 1994 yılında taşındığını aktaran yetkili “Burada baba-oğul-kardeş çekişir” dedi.

ÇANKIRI İLE POLATLI ARASINDA YÜZDE 25 FARK VAR
Borsanın her zaman üreticinin yararına olacağını ifade eden Gamzeli, “Gördüğünüz gibi Çankırı ile Polatlı arasında yaklaşık yüzde 25’lik fiyat farkı bulunuyor. Bu fark borsanın iyi çalışmadığı için ne yazık ki çiftçinin cebinden çıkıyor. Bizim malımız düşük fiyata satıldığı için Çankırı’ya daha az para giriyor bu da ekonomiyi etkiliyor” diye konuştu.

Çankırı'dan Polatlı'ya gelen grup, buradaki incelemelerin ardından Çubuk’a geçerek esnafın kurduğu kooperatifte incelemelerde bulundu. Burada yapılan gözlemde, bu kooperatifin de borsa gibi çalışıp üreticinin ürününü aldığı görüldü. Çubuk’taki yetkililer buraya ürününü satmak için Çankırı’dan bile gelenler olduğunu kaydettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri