Fenerbahçe-Galatasaray derbisi muhtemel 11'ler

Türk futbolunun en büyük derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya... Geride kalan iki sezonda şampiyonluk için çekişirken, saha dışı gerginlikleri ve kavgaları saha sonuçlarının önüne geçti.

TÜRK futbolunun en büyük derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında karşı karşıya gelecek.

Lige beşte beşle başlayan Aslan lider; 1 beraberlikle 2 puan kaybı yaşayan Kanarya ikinci sırada. Sarı-lacivertliler kazanırsa, ezeli rakibinin yenilmezlik apoletini de sökerek liderlik koltuğuna oturacak.

Geride kalan iki sezonda şampiyonluk için çekişirken, saha dışı gerginlikleri ve kavgaları saha sonuçlarının önüne geçen ezeli rakiplerin bugün ne yapacağı merak konusu. Bu sezonda da aynı senaryo devam ediyor. Yöneticiler hiç susmuyor! Teknik adamlar sürekli birbirine göndermeler yapıyor.

Ancak bugün dünyaca ünlü yıldızlar sahne alacak. Derbi, Süper Lig’in en iyi hücum eden ve en iyi savunma yapan takımlarının mücadelesine sahne olacak. Sezon başından beri yaşanan gerginlik ve çekişmelerin bugün sahaya nasıl yansıyacağı merak konusu...

SOFYAN AMRABAT 11'E

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan ancak takımla çalışmalara başlayamayan Osayi-Samuel forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa maçını kaçıran Djiku hazır. Yeni transfer Kostic oynayabilecek durumda. Sınırdaki Oosterwolde, sarı kart görürse, Antalyaspor deplasmanında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun, merkez orta sahada Szymanski’nin yerine mücadele gücü yüksek Ambarat’ı sahaya sürmesi bekleniyor.

ROLAN SALLAI İLK KEZ

Son 3 maçında 13 gol atan Galatasaray’da Hakim Ziyech dışında eksik yok. Ülkesindeki tedavisini tamamlayıp dönen İcardi’nin bugün kadroda olması ancak yedek kulübesinde başlaması bekleniyor. Teknik Direktör Okan Buruk’un merkez orta sahada mücadele gücü yüksek Berkan’ı kullanması, Gabriel Sara’yı 10 numarada oynatması, Dries Mertens’i kulübeye çekmesi bekleniyor. Yeni transfer Roland Sallai de bugün ilk kez forma giyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Livekovic, Mert, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, İsmail, Fred, Amrabat, Tadic, Maximin, Djeko

Galatasaray: Muslera, Sanchez, Abdülkerim, Jakops, Torreira, Berkan, Sara, Barış Alper, Sallai, Osimhen

14 FUTBOLCU İÇİN İLK
Transferde yoğun bir dönem geçiren iki takımda toplam 14 oyuncu ilk derbi heyecanını yaşayacak: Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri, Filip Kostic, Allan Saint-Maximin, Oğuz Aydın, Sofyan Amrabat, Levent Mercan ve Cenk Tosun; Galatasaray’da Yusuf Demir, Gabriel Sara, Elias Jelert, Roland Sallai, İsmail Jakobs, Michy Batshuayi ve Victor Osimhen.

Trendyol Süper Lig'de günün programı:
Konyaspor - Sivasspor (17:00)
Fenerbahçe - Galatasaray (20:00)

TFF 1. Lig'de günün programı:
Pendikspor - Gençlerbirliği (16:00)
MKE Ankaragücü - Sakaryaspor (19:00)
Amed SK - Boluspor (19:30)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Spor Haberleri