Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nu KAP'a bildirdi

Fenerbahçe Kulübü, Ferdi Kadıoğlu transferi konusunda Brighton ile görüşmelere başlandığını duyurdu.

FENERBAHÇE, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun transferi için İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brigton ile görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Fenerbahçe'nin KAP'a yaptığı açıklamada "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Fenerbahçe, daha sonra KAP'a yaptığı ikinci açıklamada anlaşmanın sağlandığını ve şartlarını da duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Euro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

Ferdi Kadıoğlu böylece en yüksek bonservis bedeli ödenen Türk futbolcu unvanını eline geçirdi.

2018 yılından bu yana Fenerbahçe'de oynayan Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli forma altında çıktığı 203 maçta 18 gol attı ve 22 asist yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Spor Haberleri