Eski AKP'li başkan iş insanlarına imar bilgilerini sızdırmış

Rüşvet ve irtikâp suçundan tutuklanan eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun görev süresi 31 Mart itibariyle bitmesine rağmen görevde olduğu döneme ilişkin kanuna aykırı usulsüz işlerinin ardı arkası kesilmiyor.

RÜŞVET almak, ihalelere fesat karıştırmak, kamuya ait arazileri sahte kaşe ve imzalarla değerinin altında gösterip satarak hazineyi zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak, suç gelirlerini aklamak, suçtan elde edilen gelirle taşınmaz mal varlığı elde etmekten hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun kamuyu zarara uğratarak haksız menfaat temin ettiği usulsüz işlemlere bir yenisi daha eklendi.

ÜST KATA MÜŞTERİ ALINMADI, KAMERALAR KAPATILDI

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Beyoğlu’nun 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve gelmesinden sonra İmar Müdürlüğünden Havalimanı yolundaki Bağcılar Mahallesinde imarsız arazilerin ada, parsel ve pafta numaralarını istediği, ardından bu bölgelerin imara açılmasıyla ilgili çalışma yapılması talimatını verdiği öğrenildi. Beyoğlu’nun Kayapınar ilçesindeki Diclekent Villalarında lüks bir restorana akşam yemek yeme bahanesiyle yanında imar müdürü ve imardan sorumlu 2 personel ile birlikte geldiği, ardından da AKP’li 2 işadamının bu yemeğe katıldığı, ancak mekândaki kameraların kapatılması ve üst kata müşteri alınmaması talimatıyla gerçek açığa çıktı.

AKP'Lİ İŞ ADAMLARINA SUNUM YAPTI

Beyoğlu’nun işadamlarıyla dostane bir yemek görüntüsü verdiği restoranın üst katını gören kameraların fişini çektirdikten sonra mekândaki sinevizyonu açtırdığı öğrenildi. Dev ekrana Bağcılar bölgesini gören imarsız arazilerin görüntüleriyle birlikte ada, parsel ve pafta numaralarını paylaşarak bölgeyi peşkeş çekerek haksız rant sağladığı ortaya çıktı. Bölgenin imar durumuyla ilgili sunum yaptıktan sonra parsellerle ilgili tek tek bilgi verip imara açılacak bölgeleri işaretlediği ve 2 işadamının bu bölgede imarsız arazileri değerinin çok altında ucuza kapattıkları, Beyoğlu’nun bahse konu parselleri imara açılmasıyla arazilerin bir anda 30 kat değer aldığı ifade edildi.

BÖLGEDE AKP’Lİ VEKİL İLE AĞABEYİNİN ARAZİLERİ DE VAR

İmara açacağı bölgeleri önceden işadamlarına bilgi verip haksız rant sağlayan Beyoğlu’nun imar planı uyguladığı Bağcılar mahallesi Havalimanı bölgesindeki binlerce dönüm arazilerin AKP eski milletvekili Ebubekir Bal ile işadamı ağabeyi Abdurrahman Bal’a ait olması dikkat çekti.

Beyoğlu’nun imar bilgisi sızdırıp kendi yakın çevresine bölgedeki Bağcılar bölgesindeki arazileri satın aldırdıktan sonra bölgeye imar planı uyguladığı Bağlar İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarında da yer alıyor.

BAL VE BEYOĞLU KAMU BANKASININ MÜLK SAHİBİ ÇIKTI

Bağlar Belediyesi mülki sınırlarında yer alan Bağcılar Mahallesi Hamravat Evleri mevkiinde AKP’li Ebubekir Bal’a ait arsanın konut ve ticari imar durumunun da arttırıldığı ruhsat ve eklerinde yer alıyor. Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun Diyarbakır-Şanlıurfa Bulvarı üzerinde halen bir kamu bankasının kiracısı olduğu Ebubekir Bal’a ait 4 katlı plazanın yüzde 50’lik hissesini 7,5 milyona mali değerinin çok altında bir rakamla satın almıştı.

Yüzde 50’lik hisseyi de işadamı Hakan Eser’in Beyoğlu’na satarak Ebubekir Bal ile ortaklıklarının tescillendiği ortaya çıktı. Tapusunu dikkat çekmemek için kızının adına yapan Hüseyin Beyoğlu, buna karşılık plazayı kendisine satan Hakan Eser’e ait Eser köyündeki susuz tarla niteliğindeki 850 dönüm kıraç arazileri imara açma sözü verdi. Oysa Eser Köyü Yenişehir Mülki sınırları içeresinde yer alırken, Beyoğlu Bağlar ilçesi Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu. Tüm bu usulsüz işlemlerde İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişliği raporlarında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri