Ergenekoncular'a tahliyeler sürüyor

Tahliyeler ardı ardına geliyor...

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim hakkında da tahliye kararı verdi. Akşam saatlerinde de Doğu Perinçek, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Hasan Atilla Uğur tahliye edildi.Veli Küçük, Hasan Ataman Yıldırım ve Levent Ersöz, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Serdar Öztürk ve Turhan Özlü'nün tahliye talepleri ise reddedildi. Tahliye edilen emekli Albay Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz ve İbrahim Şahin, cezaevinden çıktı.

Ergenekon Davası sanıklarından Tuncay Özkan, emekli albay Levent Göktaş ve Sedat Peker'in ardından Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli albay Dursun Çiçek, eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında tahliye kararı çıkmıştı.

Tahliye kararını İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkeme, Kerinçsiz'e yurt dışı yasağı da koydu.

ALPARSLAN ASLAN' TAHLİYE AMA
Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan için de tahliye haberi geldi. Mahkemenin Aslan'a yurtdışı yasağı koyduğu haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacağı öne sürüldü. Ancak Arslan'ın başka bir davada kesinleşen cezası nedenyle cezaevinden çıkamayacağı ortaya çıktı.

TAHLİYE DALGASI
Akşam saatlerinde de tahliye dalgası devam etti. Yalçın Küçük'ün ardından Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim hakkında da tahliye kararı çıktı.

KCK TUTUKLULARI İÇİN TAHLİYE İSTEMİ
Öte yandan Diyarbakır’da avukatlar KCK davasında tutuklu yargılanan 92 kişi hakkında tahliye başvurusunda bulundu.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk süresinin 5 yıla indiren yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır’da KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve aralarında eski belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu 92 kişinin avukatları, toplu tahliye başvurusunda bulundu. Nöbetçi olan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, tahliye taleplerine özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk süresi ile ilgili verdiği kararları gerekçe gösterildi.

Avukat Cihan Aydın, yasal düzenlemeyle tutukluluk süresinin 5 yıla indirildiğini ama bunun illa 5 yıl beklemek anlamına gelmediğini, yargılamayı yapan özel yetkili mahkemelerin de kapatıldığını söyledi. Aydın, "Uzun tutukluluk süresi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin daha önce verdiği kararlar var. Bunları gerekçe olarak gösterip tahliye başvurusunda bulunduk. Mahkemenin 1-2 gün içinde karar vermesini bekliyoruz"dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri