Dr. İrfan Mısırlı, bundan böyle Sözcü18.com okurları için yazacak

Çankırı’nın yetiştirdiği önemli değerlerden olan

Dr. İrfan Mısırlı bundan böyle yazılarıyla Sözcü18.com yazı ailesi içerisinde…

Okuyucumuzla buluştuğumuz Aralık 2009’dan bu yana, sizlerden aldığı güç ve gördüğü yakın ilgi ile her geçen gün giderek yaygınlaşan haber portalımız içerisinde, Çankırı insanının yakından tanıdığı ve güven duyduğu isimleri sizlerle buluşturmayı ilke edinen Sözcü18.com, Dr. İrfan Mısırlı ile güvenilirliğini ve etkinliğini bir adım daha öteye taşımış olmaktan onur duymaktadır.

ÇANKIRI dergisinin yayımlandığı günlerde başlayan ve o gün de dergi için kaleme aldığı yazılarıyla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan Dr. İrfan Mısırlı, özellikle “bireysel gelişim” ve "müteşebbislik ruhunun" gelişimi açısından kaleme alacağı yazılarının yanında, özel merakı olan "gezi ve gözlem" içeren yazılarını da köşesine taşıyarak, Sözcü18.com okurlarına önemli katkılar sağlayacağına olan inancımız tamdır.

Sayın Dr. İrfan Mısırlı’ya “aramıza hoş geldiniz” derken, “Birbirimizi niçin anlamıyoruz” başlıklı yazısını Çarşamba günü sizlerle buluşturuyoruz…

Dr. İrfan Mısırlı “kimdir?”
Ailesi Ilgaz/Onaç köyünden olan İrfan Mısırlı, 1960 yılında Ilgaz’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Planlaması, Teftişi ve Ekonomisi Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini aldı.

Çalışma yaşamına Büyük Ankara Otelinde başladıktan ve on yıl çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra Ankara Dedeman Otelinde iki yıl süreyle ön büro müdürlüğü görevinde bulundu.

1991-1994 yılları arasında Dünya Bankası ve Turizm Bakanlığının Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun teknik danışmanlığıyla yürüttüğü Otelcilik, İkram ve Turizm Eğitimi - Sertifikasyon (OITEP) Projesinde ILO Ulusal Uzmanı olarak görev yaptı. Proje çerçevesinde turizm sektöründeki Meslek Standartlarının ve Eğitim Programlarının hazırlanması, Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifikasyon Sisteminin Hazırlık Çalışmalarına katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü ve Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesinde  ve Polis Akademisinde Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak dersler verdi. Bir çok kamu ve özel kuruluşta değişik düzeylerdeki işgören ve yöneticilere, liderlik, sosyal davranışlar, eğiticilerin eğitimi, yönetim becerilerinin geliştirilmesi vb. konularda 200’e yakın seminer ve konferans verdi.

1995 - 1997 yılları arasında Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunda Tam Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 1997 – 2000 yılları arasında Dünya Bankası Meslek Standartları ve Belgelendirme Projesi kapsamında 250 meslek standardı geliştirme çalışmalarında yer aldı. Turizm ve Otelcilik konusunda Beş Kitabı Turizm Bakanlığı – ILO, dört  kitabı (Genel İletişim,  Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Önbüro, Seyahat Acentaları) Detay Yayıncılık  tarafından yayımlanan Dr. Mısırlı’nın Meslek Standartları, İnsan Kaynakları Yönetimi  ve  Eğitim  konularında araştırma ve makaleleri bulunmakta; halen bir Dünya Bankası Projesinde (ÖSDP) danışmanlık yapmaktadır.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri