CHP'den Tekirdağ'da buğday mitingi

CHP lideri Özel, Tekirdağ'daki buğday mitingi öncesi traktör konvoyuna katıldı. Özel'in kullandığı traktörün önünde "Çalışırken battık" yazılı bir pankart yer aldı. Özel, buğday mitinginde çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hayrabolu ilçesindeki buğday mitinginden önce Tekirdağ’da Çerkezköy ve Saray Belediyelerini, CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

"22 YILLIK ENKAZIN ALTINA GİRMEYE NİYETİMİZ YOK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın ekonomi politikaları sonucu enkaza yardım etmek gibi sorumluluklarının olmadığını belirterek, "Bizim 22 yıllık enkazı kaldırmak için hiç sorumluluğumuz olmayan bir yükün altına girmek gibi bir niyetimiz yok ama bütün meselemiz krizin gerçek mağdurlarına sahip çıkmak" dedi.

Bu nedenle vergi reformu önerdiklerini anlatan Özel "Yani emeklinin, çalışanın ve çiftçinin hakkını alabilmesi için bu yüzde 68’lik dolaylı vergilerin ortadan kalkması lazım. Yerine gerçekten çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacağı, kazanmayanların da vergi yükünün altında ezilmeyeceği bir sisteme ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET MİTİNGİ

"Ayın sonuna doğru eğer asgari ücrette bir iyileşme olmazsa o konuda da bir ‘Geçinemiyoruz mitingi’ yapmayı düşünüyoruz Kocaeli’nde" diye konuştu.

Özel, ziyaretlerinin ardından Tekirdağ'da çiftçilerle birlikte traktör konvoyuna katıldı.

Daha sonra miting alanında vatandaşlara seslenen Özel, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye de değindi.

"MEMLEKETİN BELİ DOĞRULMAZ DEDİM"

CHP lideri, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'yla yaptığımız görüşmede şunu söyledim: Tam iki hafta boyunca herkesle görüştük. Geçen hafta Rize'de memleketinizdeydim. Çaya verilen fiyat 17 lira, maliyetin üç lira altında. Buğdaya verilen fiyat 9.25 lira. Maliyetin 2.5 lira altında. Yarın fındık gelir, üzüm gelir... 'Ama çiftçiye bu hesap doğru gelmez, bu hesap tutmaz. Bu borçlar ödenmez. Çiftçiye bunu yaparsanız bu memleketin beli doğrulmaz' dedim. Mutlaka taban fiyatların maliyetlerin üzerinde makul bir kârla belirlenmesi lazım. Hiç değilse kilo başına 4 lira destek verilerek bu fiyatın telafi edilmesi için buğday fiyatının 15 lira olması lazım."

Özel, dolu yağışı başlayınca konuşmasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri