CHP'den RTÜK Başkanı'na soru: Meclis'in yetkisini sana kim verdi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e; "Sayın Ebubekir Şahin, Meclis’in düzenlemesi gereken bir alana müdahale etme yetkisini sana kim verdi?” sorusunu sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, RTÜK'’ün sokak röportajları ve YouTube’u denetlemeye ilişkin bir çalışma hazırlığında olduğunu söyledi. Bulut, "RTÜK, ifade özgürlüğünü kısıtlayacak, vatandaşın eleştiri hakkını elinden alacak bir kanun teklifi hazırlayacak, altına AKP’li milletvekilleri imza atacak, TBMM de bunu görüşecek. Sayın Ebubekir Şahin, Meclis’in düzenlemesi gereken bir alana müdahale etme yetkisini sana kim verdi?” diyerek tepkisini gösterdi.

‘AMAÇ YURTTAŞI SUSTURMAK’

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; İktidarın yeni sistemde yasamanın daha güçlü olacağını savunduğunu anımsatan Bulut, "Güya kanun tekliflerini milletvekilleri hazırlayacaktı? Hiçbiri olmadı. Terörü övmek, kadın, çocuk istismarını özendirmek, gayri ahlaki toplumsal kültürel değerlere, inanç değerlerine saygısızlık etmek zaten yasalarda suç. RTÜK’ün hazırlığını yaptığı yasa teklifinin tek bir amacı var vatandaşı susturmak. TV’ler, radyolar bitti sıra Youtube yayınlarına sansüre ve sokak röportajlarını düzenlemeye geldi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri