Çerkeş'in 'sırma baklavası' TV8 ekranlarında yer buldu

Ülkemizde coğrafi işaretli ve tescilli 13 baklavanın içerisine giren Çerkeş Sırma Baklavası TV 8 kanalında MasterChef Türkiye programında yer buldu.

ÇANKIRI'nın her geçen gün 'yükselen değeri' olmayı başarmış Çerkeş ilçesi ve bu başarının ardındaki isim Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı yaptığı son açıklama ile yine gündeme oturdu.

Başkan Sopacı; "Çerkeş Sırma Baklavamızın coğrafi işaretli ürün kategorisine girmesi için tescil işlemlerini tamamladık. Şimdi de Avrupa Birliği Komisyonu'nda tescil ettirmek için çalışmalarımızı başlattık. Tarihi, kültürü ve gastronomisiyle kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmış Çerkeş'imizin marka değerlerini koruma altına almaya devam edeceğiz..." dedi.

TV8 EKRANLARI VE MASTERCHEF

TV8 ekranlarının 'olmazsa olmaz' programı MasterChef'in son programında sunuculardan Soner Sivrioğlu 13 'coğrafi işaretli baklava'yı seyircilere aktarırken; "Coğrafi işaretli 13 adet baklavamız varmış. Afyonkarahisar'ın Hurma baklavası, Akşehir'in Peynir baklavası, Amasya'nın Cevizli-Ballı baklavası, tabi ki Antep baklavası, Arapkir Deli Kız baklavası, Bartın Beyaz baklavası, Devrek Beyaz baklavası, Erzurum Pekmezli baklavası, Kayseri Gül baklavası, Eskişehir'in Sivrihisar Muska baklavası, Tavas baklavası Denizli'nin, Uşak baklavası, Çerkeş Sırma baklavası... Daha önce tescil işareti almış 13 baklavamız..." diyerek 'tescilli baklavalar'ın isimlerini paylaştı.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri