Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine 'kapalı pazar' yeri için düğmeye basıldı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine toplamda 670 m2'lik kapalı pazar yeri yapımı için ilk imzalar atıldı. Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılacak olan kapalı pazar yerinin Kurşunlu'nun önemli bir ihtiyacını gidereceği öngörülmekte.

ÇANKIRI'nın Kurşunlu ilçesine, Birleşmiş Milletler'in 'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projeleri' kapsamında (UNDP) Tarım ve Orman Bakanlığı ile belediye işbirliği projesi ile kapalı pazar ve 'yöresel ürün satış' yerinin yapımı için 'işbirliği protokolü' imzalandı.

Geride bıraktığımız hafta içerisinde Çankırı Merkez başta olmak üzere Ilgaz ve Çerkeş'te incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ziyaretinde imzalanan protokolle birlikte 'start' alan projenin ihalesinin Ekim ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kurşunlu ilçesinde mevcut pazar yerinin bir bölüne yapılacak olan proje; Toplamda 1300 m2'lik alanı kapsarken, bunun 670 m2'si kapalı alan olacak. Projede 16 adet dükkan, 5 adet depo yer alırken, zabıta, müdür ve ofis odaları ile erkek-kadın-engelli WC'lerle birlikte çocuklu anneler için 'emzirme odası' da yer alacak.

Projenin Birleşmiş Milletler tarafından 40 milyon TL'lik hibe ile karşılanacağı açıklandı.

BAŞKAN ŞERAFETTİN USLU: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kurşunlu Belediye Başkanı Şerafettin Uslu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Projemize desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı sayın İbrahim Yumaklı beye, Valimiz sayın M.Fırat Taşolar beye, Milletvekillerimiz sayın M.Emin Akbaşoğlu beye ve Pelin Yılık hanımefendiye, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kurt ile Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri