30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimler öncesi, aday adaylığı yarışı hızla sürerken, Çankırı'nın kadını da İstanbul - Sarıyer'de CHP'den Belediye Başkan aday adayı olarak karşımıza çıktı: Güner Şahin
CHP'den Sarıyer Belediye Başkan Aday adayı olarak müracaat eden 13 isimden biri olan Güner Şahin'in baba ocağı Çankırı'nın Çerkeş ilçesi.
"1951'de 6.9 şiddetindeki büyük Çankırı depremini yaşayan biri olarak hayata daha sıkı tutunma ihtiyacı hissediyorum" diyerek 'baba ocağı'nın depremde diğer ocaklar gibi söndüğüne işaret ediyor.
TEK DUVAR VE BEŞİK KALMIŞTI!
Güner Şahin o yıllardan kalan anısını "Depremin olduğu 1951 yılında ailemle birlikte Çerkeş'te yaşıyorduk. Rahmetli abam orman mühendisiydi. Depremde evimiz yerle bir olmuş. Geriye kalan sadece bir beşik ve beşiğe yaslanan tek duvar. Depremden sonra Ankara'ya taşındık. Sonrasında ortaokulu Antalya'da okudum. Atom Enerjisi Kurumundan emekli oldum ve 18 yıldır Sarıyer'de yaşıyorum."
GÜNER ŞAHİN'İN KİŞİSEL WEB SAYFASI İÇİN - TIKLA
'NEDEN ADAY ADAYI OLDUN?' DERSENİZ...
CHP'den Sarıyer Belediye Başkan aday adayı olan Güner Şahin; seçim kampanyasında sokaktaki vatandaşa 'neden aday adayı olduğunu' şu cümlelerle açıklıyor:
"Ben Güner Şahin; Dedem Selanik, babam Tatar Türklerinden, anneannem ise Kafkas Türklerinden olup, melezim.
Taşın taş üstünde kalmadığı acı Çankırı depremini yaşayarak hayata tutunmuşum dört elle... Allah'ın sevgili kullarındanım.
Babamın Orman ve Harita Mühendisi olmasından dolayı Türkiye'min güzel orman ve dağlarında her türlü doğa şartlarında büyüdüm.
Öğrencilik yıllarımda daima başarılı oldum, tüm bilgilerimi daima paylaştım ve birleştirici oldum.
İş hayatım ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve TRT'de geçti. TUBİTAK ve askeri projelerde görev aldım. TSE kurumunda ise gönüllü çalıştım.
Sivil toplumlarda çalışarak sorunlara çare olmak için mücadele veriyorum.
Sarıyer hepimiz için çok önemli bir ilçe. Birlik olabilmeyi de Sarı Platform Derneğimizde başarmış durumdayız.
Sevgi-saygı ve sabır ile gelin hep beraber, gönül gönüle, akıl akıla, el ele yeniden ve bambaşka bir Sarıyer için çalışalım.
Tarihine, insanının eğitimine, kültürüne ve turizmine sahip çıkalım.
Her yer Sarıyer olsun.
Projelerimizi birlikte hayata geçirelim. Çok proje yapacağız demektense; hiçbir şey söylemeden çok projeyi hayata geçirelim.
1968 kuşağının sıkıntılarını gençlerimize yaşatmayalım.
Her yaş grubu ile iletişim içinde olalım.
Çağdaş, Demokrat ve Müslüman Cumhuriyet kadını olarak; ne olursanız olun gelin hep beraberce Sarıyer'e gönül verelim."