Atatürk'ün çocukları Cumhuriyet'in 101'inci Yılı anısına fidan dikti

ÇANKIRI Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğrencileri, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısı ile akademi bahçesine 101 adet çam fidanı dikti.

ÇANKIRI Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğrencileri, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısı ile akademi bahçesine 101 adet çam fidanı dikti. Çocuklar, toprakla buluşturdukları her bir fidana, gelecek yüzyıldan beklentilerini yazdıkları notları da astı.

Bir asrı aşan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü yine en güzel kutlayan çocuklar oldu. FSM Çocuk Akademisi'nde kış atölyelerine katılan öğrencilerin fidan dikim etkinliğine Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen de katıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı anısına anlamlı bir etkinlikte çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Esen, "Atatürk’ün çocukları, tıpkı onun gibi, gittikleri her yeri güzelleştiriyor. Bu, sadece kutlamak için değil, aynı zamanda çocuklarımıza ağacın dikim aşamasından itibaren nasıl yetiştiğini öğretmek, diktikleri fidanlar için emek harcamalarını, tüm bakım ve sulama işlemlerinden sorumlu olmalarını sağlamak, gibi kazanımları da içeriyor. Yavrularımız da bizim fidanlarımız. Onlardaki bu azmi gördükçe geleceğimize dair yüreğimizdeki umut her geçen gün daha da yeşeriyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri