Apple etkinliği başladı! Hangi ürünler tanıtılıyor?

Apple yeni etkinliği Glowtime, Türkçe adıyla 'Sıradaki Sıra Dışı' etkinliği Türkiye saatiyle 20.00'de başladı.

APPLE'ın etkinliğinde iPhone 16 serisinin yanı sıra akıllı saat yeni yapay zeka teknolojileri ve yeni nesil AirPods'un tanıtılması bekleniyordu. Etkinlik, çalışan insanların günlük hayatlarında kullandığı Apple ürünlerinin kısa bir geçişiyle başladı. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi Apple CEO'su Tim Cook'un açılışıyla başlayan etkinlikte, elbette en çok vurgulanan Apple Intelligence oldu. Apple Watch ise yenilenen tasarımıyla kendini ilk gösteren Apple ürünü oldu.

YENİ NESİL APPLE WATCH SERIES 10 ÖZELLİKLERİ

Apple Watch Series 10 sızdırıldığı gibi çok daha geniş bir ekran ile geliyor. OLED ekrana sahip olan cihaz, yeni ayarlanabilir ekran boyutlarıyla geliyor. Jet Black rengi eklenen yeni seride özel bir kaplama da bulunuyor. Bu sayede daha parlak bir akıllı saat deneyimi sunuluyor. Apple, Jet Black, Rose Gold ve Gümüş Alüminyum olmak üzere üç farklı renkte sunduğu saatlerini yenilenen tasarımıyla minimal tutmuş.

Hoparlör sistemini yüzde 30 oranında geliştiren Apple, daha iyi bir ses deneyimi sunuyor. Bu yenileme sayesinde kullanıcılar ilk kez herhangi bir kulaklık kullanmadan girekt akıllı saati ile müzik ya da podcast dinleyebilecekler. Çok daha ince bir gövdeye sahip olan cihaz, yenilenen sensörleriyle daha iyi aktivite takibi yapmayı sağlıyor. Çok daha hızlı olan cihaz 30 dakikada yüzde 80 oranda şarj oluyor.

Geçen yıl titanyum yapıyı tanıtan Apple, burada artık Apple Watch tarafında da bu tasarıma geçiyor. Daha parlak ve dayanıklı olmasını sağlayan titanyum, akıllı saati daha premium seviyeye getiriyor.

Performansı artan akıllı saatte S10 işlemcisi kullanılıyor. Acil durum araması yapmayı sağlayan düşme algılama özelliği de daha hassas hale getirildi. Yeni widget'lar da akıllı saate eklenenler arasında yer alıyor. Yeni çeviri dilleri de saate ekleniyor.

Sağlık ve fitness tarafında da yeniliklerini duyuran Apple, Series 10 modelinin uyku apnesini tespit edebilen ilk Apple Watch olduğunu aktardı. İvmeölçeri kullanarak uyku sorunlarını bulabiliyor.

Öte yandan Ultra modelde olduğu gibi Series 10'da su sporları ve aktiviteleri için özel bir derinlik sensörü eklendi.

Ön siparişe bugün açılan cihaz, 20 Eylül'den itibaren sipariş verilebilecek 28 Eylül'de ise ilk siparişler kullanıcılara ulaşacak. Cihazın başlangıç fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

APPLE WATCH ULTRA 2 İÇİN YENİ SİYAH RENK TANITILDI

Yeni bir Apple Watch Ultra duyurmayan Apple, burada yeni bir renk tanıtmayı tercih etti. Yeni renk ön siparişe 799 dolardan açıldı ve 20 Eylül'den itibaren kullanıcılara ulaşacak.

iPHONE 16 TANITILDI

Şirketin 'Apple Intelligence' için sıfırdan inşa edilen yeni akıllı telefon modeli iPhone 16, yüzde 85 geri dönüştürülmüş içerikten oluşacak.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus olmak üzere iki boyutta satışa çıkacak akıllı telefonlar, büyük üretken yapay zeka modellerini çalıştırmak üzere optimize edilmiş yeni A18 çipine sahip olacak.

Yeni modellerde tek tıklamayla kameraya erişim sağlayan kontrol tuşu ile parmak kullanarak çeşitli kamera özelliklerini ayarlama olanağı bulunacak.

Otomatik odaklama ve düşük ışık koşullarında daha fazla ışık yakalama olanağı sağlayan yeni ultra geniş 48 megapiksel kamera da yeni modelin özellikleri arasında yer alacak.

Apple 16 Pro ile 16 Pro Max akıllı telefonlar ise önceki modellerden daha büyük ve daha ince kenarlara sahip olacak. iPhone 16 Pro modelleri A18 Pro çipini içerecek. A18 Pro çipi ayrıca yeni kamera özelliklerine de güç verecek. iPhone 16 Pro Max, şirketin şimdiye kadarki en iyi pil ömrüne sahip akıllı telefonu olacak.

iPHONE 16 TÜRKİYE FİYATLARI BELLİ OLDU

iPhone 16'nın ön siparişi 13 Eylül'de başlayacak. Apple Türkiye'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, iPhone 16 Pro'nun başlangıç fiyatı 82 bin 999 TL, iPhone 16 Pro Max'in başlangıç fiyatı 99 bin 999 TL oldu. Cihazların depolama kapasitelerine göre fiyatları değişirken, ürün kutusunda telefonun yanı sıra USB-C şarj kablosu yer alacak.

iPHONE 14 VE iPHONE 15 TÜRKİYE FİYATLARI GÜNCELLENDİ

Bu kapsamda iPhone 15'in 128 GB depolama alanına sahip versiyonu 58 bin 499 TL'den 56 bin 999 TL'ye düştü. iPhone 15 Plus'ın 128 GB versiyonu 66 bin 999 TL'den 64 bin 999 TL'ye düştü.

iPhone 14 128 GB versiyon 51 bin 499 TL'den 47 bin 999 TL'ye, iPhone 14 Plus 128 GB versiyon 58 bin 499 TL'den 56 bin 999 TL'ye düştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Teknoloji Haberleri