AKP'den 'teğmen' ve 'kılıç' açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK sonrasında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gündemine oturan harp okulu mezunu teğmenlerin yemin töreniyle ilgili konuşan Çelik, "Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez" dedi.

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, geçtiğimiz hafta harp okulu mezuniyetindeki teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası yaşanan tartışmalara değindi:

"Konuyu ikiye ayırmalı. Dikkat çeken husus, ülkemizin ve dünya tarihinde ilk kez kara hava ve deniz harp okulunda kız öğrenciler birinci oldu. Kadınların yüzyılı olacak diyorduk, bu mottomuzu dolduran bir gelişme oldu.

"BU TEĞMENLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN YETİŞTİRİLMİŞTİR"

Geçmişte ordunun üzerinden askeri vesayet üretilmesinin en çok TSK'ya zarar verdiği görüldü. Gençlerin mezuniyetini vatandaşımızın paylaşması kıymetlidir. Birilerinin açıklamasına bakarak kötü tecrübelerin hatırlatılması demokratik hakkını kullanan vatandaşların eleştirileri de saygıyla karşılanmalı. Burada iki kötü niyetli konu var.

"Bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi" şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez.

Tecrübemiz ortadadır. Dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetim mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır, herhangi bir şeye müsaade edilemez. Görüntüler üzerinden hükümete kılıç çekti dediklerinde amaçlarının eski vesayet unsurlarını tekrar diriltmek olduğunu görüyoruz. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri