Çankırı'nın çay-simit hesapçısı AKP milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, sabah saatlerinde Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "88. Dönem Mecburi Hizmet Kurasında ilimize 70 doktor... Çankırımıza hayırlı olsun." dedi.
İşte o paylaşım:
Listeye baktığımızda Çankırı Devlet Hastanesi'ne 20'si pratisyen hekim olmak üzere, 1 Genel Cerrahi, 1 Kardiyoloji, 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve 1 de Nöroloji olmak üzere 4 uzman hekim ataması gerçekleştirilmiş. Bundan önce yapılan 87. Dönem Mecburi Hizmet Kur'asında ise Çankırı'ya 9 uzman hekim ataması gerçekleştirilmişti.
ACİL SERVİS'DE GÖREVLENDİRİLECEK 20 PRATİSYEN HEKİMİ 4 AY SONRA ARA Kİ BULASIN!
Açıklanan listeye bakıldığında; Çankırı Devlet Hastanesi'nde görevlendirilecek 20 pratisyen hekimin öncelikli olarak yaklaşık 3 ay sonra girecekleri 'uzmanlık' ya da 'yan dal uzmanlık' sınavları ile birlikte Çankırı'dan ayrılmaları, geçmişte yaşanılanlar gözönüne alındığında gerçeğe çok yakın bir senaryo olarak önümüzde duruyor.
GENEL CERRAH VE NÖROLOG ACİL İHTİYAÇ LİSTESİNDE OLMASINA KARŞIN!
Öte yandan bugün için Çankırı Devlet Hastanesi'nde bir Genel Cerrah mevcut! O da izinli! Yine bir Nörolog görev başında! Edindiğimiz bilgilere göre; O da yoğun mesaiden dolayı bir hayli yıpranmış! Listeye bakıldığında yeni atananlar arasında 1 Genel Cerrah ve 1 de Nörolog bulunması az da olsa umut verici bir gelişme. Lakin böylesi 'uzman doktorlar'ın Çankırı'da görev yapmak istememesinin ardında yatan önemli bir neden de, Çankırı'da sosyal hayatın içerisinde olması gereken duraklardan şehrin mahrum olması!
DOKTOR YA DA MÜHENDİS, "BEYAZ YAKALILAR"I ÇANKIRI'DA İSTİHDAM ETMEK,
DEVE'YE HENDEK ATLATMAKTAN ÇOK DAHA ZOR!
Çankırı'nın yönetiminde söz sahibi olanlar, özellikle 15 yıllık AKP'li belediye yönetimi her nedense şehrin tamamını 'muhafazakar' dünya görüşüne sahip olarak düşündü ve 'belediyecilik' hizmetlerini de bu yönde projelendirdi!
Ardından 31 Mart'da yönetime gelen MHP'li Belediye Başkanı da geride bıraktığımız 4 aylık süre içerisinde yapmış olduğu icraatine baktığımızda, önümüzdeki 5 yılı da az çok hayal edebiliyoruz!
Başta Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren fabrikalar ile, Üniversite ve Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve 'beyaz yakalı' tabir edilen üst düzey çalışan ve yöneticilerin kazandıkları parayı Çankırı'da harcayabilmeleri bugünkü şartlarda 'na' mümkün!
Bunun 'mümkün' olduğunu iddia edenler ya da edecek olanlar da Çankırı'nın geri kalmışlığına çanak tutanlar olarak tarihteki yerlerini alacaklardır.
Ayrıntılar geliyor...