8 yaşındaki Narin'in kaybında gelişme!

Günlerdir aranan 8 yaşındaki Narin'in ağabeyinin kolundaki ısırık izlerinin kime ait olduğuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Adli Tıp kaynaklarından edinilen bilgiye göre izlerden birinin şüpheli ağabeye ait olduğu belirlenirken diğerinin ...

DİYARBAKIR’da 9 gündür kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ağabeyi E.G, kolundaki ısırık izinin tespitinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. E.G.'nin gözaltı süresi uzatıldı. Ailenin akrabası E.G.'nin kolundaki ısırıklar için, "Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'ndeki evinden çıkıp Kur’an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran’dan 9 gündür haber alınamıyor.

ISIRIK İZİ NARİN'E AİT ÇIKMADI

Ekiplerin arama çalışması sürürken, Diyarbakır Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi E.G. (18) gözaltına alındı. E.G’nin kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için şüpheli İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp raporuna göre ısırık izleri Narin'e ait çıkmadı.

"AĞABEY KENDİ KENDİNİ ISIRDI"

Narin'in babası Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

'TELEFONU YERE ÇARPTIĞI ZAMAN BENİM YANIMDAYDI'

Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.

CHP HEYETİ DİYARBAKIR'DA

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran’ın ailesini ziyaret etti. Narin’in amcası Ali Rıza Güran ile görüşen Kaya, Narin’den gelecek güzel haberi hep birlikte beklediklerini söyledi.

"KOMUTANIMIZIN ÇOK UMUT VERİCİ AÇIKLAMALARI OLDU"

Sosyal medyada objektif bilgiye dayanmayan açıklamalar yapılmaması için çağrıda bulunan Kaya, “Bu, aileyi de çok üzüyor. Bir yandan Narin için beklerken, Narin için umudunu korumaya çalışan aile, spekülatif haberlerle daha da yıpranıyor. Gözleriniz doluyor, Narin için kaygı duyuyorsunuz. Biz sizin üzüntünüzü almaya geldik. İnşallah Narin’in bugün yarın olumlu bir haberini almak istiyoruz. Tüm Türkiye, 85 milyon bekliyor. Komutanımızın çok umut verici açıklamaları oldu. Yüreklerimize adeta bir avuç su serpti. İnşallah hep birlikte gelecek güzel haberi bekleyeceğiz” dedi.

Güran ailesi, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya ve beraberindeki heyete destek ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri