14 yaşındaki öğrenciye cinsel istismarın bedeli: 14 yıl 7 ay hapis cezası

İstanbul'da özel bir okulda İspanyolca öğretmenliği yapan 28 yaşındaki öğretmen, 14 yaşındaki erkek öğrencisini evine götürerek cinsel istismarda bulundu. Öğretmen 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL Gaziosmanpaşa'da özel bir kolejde İspanyolca öğretmenliği yapan 28 yaşındaki Betül Nisa Ç. 7. sınıf öğrencisi M.A. ile cinsel birliktelik yaşadı., 14 yaşındaki erkek öğrencisini defalarca evine götürdü. Ekol TV'nin haberine göre kadın öğretmen evine götürdüğü öğrencisine cinsel istismarda bulundu.

Durumu fark eden öğrencinin ailesi savcılığa başvurdu. Gözaltına alınan öğretmen "15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum" diyerek kendisini savundu.

4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen öğretmen Betül Nisa Ç., davanın son duruşmasında, öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 8 yıl 4 ay, cinsel istismar suçunu işlemek için evde tuttuğu gerekçesi ile de 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yaşanan olay nedeniyle 20 Şubat 2024 tarihinde tutuklanan ve 4 ay tutuklu kalan Betül Nisa Ç.’nin İspanyolca öğretmenliğinin yanı sıra internetten kendi ürettiği takıları sattığı, sosyal medya hesabından öğrencisi M.A. ile bu vesileyle başlayan görüşmelerinin zamanla yakınlaşmaya dönüştüğü öğrenildi. Betül Nisa Ç. bir süre sonra öğrencisini evinde film izlemeye çağırdı. Öğretmenin evinde tekrar eden görüşmelerde Betül Nisa Ç. öğrencisiyle cinsel birliktelik yaşamaya başladı. M.A.’nın ailesi 2023 yılı Aralık ayında çocuklarının durgunluğunu fark etti ve sürekli vakit geçirdiği telefonunu kontrol etti.

Karşılaştığı olayla şoke olan baba Menduh A. kadın öğretmenin oğluna istismarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yaptı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuk İspanyolca öğretmenine sosyal medyadan yazdığını, öğretmeninin karşılık verdiğini, aralarında yakınlaşma olduğunu söyledi. Öğretmeninin evine gidip film izlediklerini ve 4 kez cinsel birliktelik yaşadıklarını anlatan çocuk bunun kendi isteğiyle olduğunu, kendisini kimsenin zorlamadığını, ancak ailesi durumu öğrendiği için utandığını ve şikâyetçi olduğunu söyledi.

Öğretmen Betül Nisa Ç. ise ifadesinde öğrencisinin ‘Ben Betül hocayı istiyorum’ mesajları atarak taciz etmesi sonucunda sevgili olduklarını, ancak cinsel birliktelik yaşamadıklarını söyledi. Öğrencisinin 16 yaşında olduğunu söylediğini ileri süren öğretmen "Yaşının küçük olduğunu bilseydim sevgili olmazdım" dedi. Savcılık tutuklanan Betül Nisa Ç. hakkında iddianame hazırladı ve sanığın ‘Cebir Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ ve ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçlarından toplam 21 yıla kadar hapsini istemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Yaşam Haberleri