Okan Buruk: Galatasaray gibi başladık, oynadık ve kazandık

Okan Buruk: Galatasaray gibi başladık, oynadık ve kazandık

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada kendisi hakkında yapılan eleştirilerin umurunda olmadığını söyledi.

TRENDYOL Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray sahasında Corendon Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün 27. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Sarı-kırmızılılar puanını 22 yaptı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk galibiyeti yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Sözlerine son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine değinerek başlayan Buruk, "Gündemimiz futboldan çok ülkemizde yaşanan şiddet olayları. Bunun altını çizmek ve yaşananları kınamak istiyorum. Bu konudan dolayı üzgünüz. Futbolda da şiddeti çok fazla görüyoruz. Bazen fiziksel bazen de psikolojik şiddet var. İnşallah futbol içindeki şiddet de biter" dedi.

Maça iyi başladıklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Galatasaray gibi başladık, oynadık ve kazandık. Bugün gol yemeden maçı tamamladık. Rakibimize çok fazla pozisyon vermedik" diye konuştu.

"HAKEMİN FAUL VERMEDİĞİ O POZİSYON..."

Okan Buruk, "Maçın ilk yarısı kalemize çok yaklaştırmadık. Hepimizin faul olarak gördüğü ama hakemin faul vermediği o pozisyonu net olarak sayabiliriz. Rakibi kendi ceza sahamıza çok sokmadık. Son 2 maçın baskısı vardı üzerimizde. Başlayanlar sonradan girenler iyi oyun çıkardı. Liderdik, lider devam ediyoruz. Rakiplerimizle arayı açmak istiyoruz. Oyuncuları robot olarak görüyoruz. Oyuncular milli takıma gidecek, dinlenmesi gerekiyor. 7 maçlık bir seri en yoğun fikstürümüzdü. İyi bir takımdık. Uzun zamandır galibiyet serisi bizim için önemliydi. Son 26 maçın 24'ünü kazanan bir takım var. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray 5. yıldız için en önde gidiyor" dedi.

Buruk, Süper Lig'in kalitesi hakkında yaptığı yorumda, "Her sene zorlaşıyor. Her sezon daha zor hale geliyor. Samsunspor'a baktığımızda üst sıraları zorluyor. Hiçbir şekilde berabere ya da kaybetme lüksümüz yok. Kalite arttıkça ligin zevki de artacak" diye konuştu.

"YORGUNLUK VAR"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, yoğun fikstür ve tempoyu eleştirdi.

Son 22 gündeki 7. maça çıktıklarını hatırlatan Buruk, "Yorgunluk var. 22 günde 7 maç yaptık. Oyuncularımız çok ağır bir tempo yaptı. Birçoğunu da benzer kadrolarla oynadık. İkinci yarıda yorgunluklar da görüldü. Bugünkü amacımız kazanarak milli takım arasına girmekti. Liderliğimizi sürdürüyoruz. Son 26 lig maçının 24'ünü kazandık. Bu çok önemli bir başarı. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Milli takım arasına en güçlü şekilde giriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli takıma giden oyuncuların dinlenemeyeceğini dile getiren Buruk, "Şu anda Avrupa'da yaşanan en büyük sıkıntı oyuncuların sakatlıkları. Bu tempo, hem lig hem Avrupa hem de milli takım maçı oynayan futbolcular için çok zor. Oyuncuları zaman zaman dinlendirmemiz gerek. Sezon içinde oyuncularımızı zaman zaman dinlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler