Narin Güran, katledildiği Tavşantepe köyünde defnedildi

Narin Güran, katledildiği Tavşantepe köyünde defnedildi

Diyarbakır'da kayıp olarak aranan ve dün cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı Batı Karakoç Mahallesinde kılınan Narin Güran, öldürüldüğü Tavşantepe köyünde defnedildi.

Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür kayıp olarak aranan, 8 Eylül'de ise Eğertutmaz Deresi’nin yanında çuvala konulmuş ve üzeri taşlarla kapatılmış şekilde öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu tarafından yakınlarına teslim edildi.

Narin'in naaşı, komşu köy olan Batı Karakoç köyüne götürüldü. Köyde, küçük Narin için cenaze töreni düzenlendi.

BUGÜN OKULDA OLMASI GEREKİYORDU, TABUTUNA DUVAK BIRAKTILAR!

Yaşasaydı bugün 3. sınıfa başlayacak olan Narin'in tabunun üzerinde beyaz duvak bırakılması dikkat çekti.

Cenaze töreni sırasında bir kadın fenalaştı. Tören sırasında ağıtlar yakıldı.

Cenaze namazına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak, siyasi parti ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İL MÜFTÜSÜ: "YAVRUMUZUN CENAZESİNİ KILIYORUZ, NASIL HESAP VERECEĞİZ?"

İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada, "Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız" dedi.

Sözün bittiği yerde olduklarını dile getiren Büyük, masum bir evladın katledildiğini belirtti.

Büyük, şunları kaydetti:

"İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbetteki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza."

Daha sonra İl Müftüsü Büyük tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından Güran'ın cenazesi, omuzlarda ambulansa konuldu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da tabuta omuz verdi.

KATLEDİLDİĞİ KÖYDE DEFNEDİLDİ

Narin Güran’ın cenazesi, Batı Karakoç Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere katledildiği Tavşantepe köyünün mezarlığına götürüldü.

narin-tavsantepe-koyu-defin-agitlar-yakildi-resim-07.jpg

Narin, burada toprağa verildi. Küçük Narin'in tabutunu yakınları taşıdı. Defin sırasında ağıtlar yakıldı.

Cenazeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AFAD İl Başkanı İlami Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve Güran'ın yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

narin-tavsantepe-defnedildi-resim-056.jpg

Bu arada, İl Müftülüğünce kent merkezindeki tüm camilerde saat 10:00'da Narin Güran için sela okutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler