Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya transfer oldu

Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya transfer oldu

Portekiz devi Benfica, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

GALATASARAY forması giyen Kerem Aktürkoğlu, 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Portekiz ekibi Benfica'ya transfer oldu.

Transferde hareketli bir gün yaşayan Galatasaray, milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu için Portekiz ekibi Benfica ile anlaşmaya vardı. Portekiz ekibi, bu transfer için sarı-kırmızılılara 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Galatasaray, oyuncunun sonraki transferinden de yüzde 10 pay alacak.

5 YILLIK SÖZLEŞME

Portekiz ekibi Benfica, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı. Benfica'dan yapılan açıklamada, gece saatlerinde Lizbon'a giden 25 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

60 MİLYON EURO SERBEST KALMA MADDESİ

Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Portekiz ekibinde forma giyecek. Aktürkoğlu'nun Benfica'da yıllık 2 milyon euro maaş alacağı öğrenildi. Benfica ayrıca Kerem Aktürkoğlu'nun serbest kalma bedelini 60 milyon euro olarak belirledi.

Galatasaray'ın 2020 yılında 200 bin lira karşılığında 24Erzincanspor'dan kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı forma ile 179 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 46 gol atan Kerem Aktürkoğlu, 42 tane de asist katkısı sağladı.

GALATASARAY'DAN TRANSFERLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin kârının %10'unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler