Kaptan Mustafa Can'ın 'Denizci Çankırılı' projesi hayata geçti ve...

Kaptan Mustafa Can'ın 'Denizci Çankırılı' projesi hayata geçti ve...

Çankırı Konfederasyonu Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can'ın girişimleriyle hayata geçen 'Denizci Çankırılı' projesinde ilk Çankırılı iş sahibi oldu.

ÇANKIRI Konfederasyonu Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can'ın 5 yılda 1000 (bin) Çankırılı genci 'denizcilik' sektöründe 'iş sahibi' yapmayı amaçlayan "Denizci Çankırılı" projesi hayata geçirildi.

Edinilen bilgilere göre Çankırı Konfederasyonu; Denizcilik sektöründe çalışmak isteyen işsiz gençlere "beslenme-barınma" masraflarını da karşılayarak 'denizcilik eğitimi' almasını, ardından da işlerini bulup 'gemici' olmalarını sağlamaya dönük başlattığı projenin ilk adımını Emirhan Koç ile attı.

Emirhan Koç, Konfederasyon'un sağladığı imkanlar ile başarıyla tamamladığı eğitiminin ardından Bek Denizcilik'e bağlı MV Poyraz Demir adlı genel kargo gemisinde 'gemici' olarak mesaisine başladı.

KAPTAN CAN: HEDEFİMİZ 5 YILDA BİN GENCİMİZİ DENİZCİ YAPMAK

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Konfederasyon Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can; "Hedefimiz 5 sene içerisinde Çankırılı bin gencimizi denizci yapmak. Emirhan kardeşimiz ile başladığımız bu yolculuğumuz Türkiye'miz ve Çankırı'mız için hayırlı olsun" dedi.

"DENİZCİ ADAYI GENÇLER BULAMIYORUZ"

Çankırı Konfederasyonu kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizci adaylarımızın 'hazırlık kursları' İstanbul'da yaklaşık 80 gün sürüyor. Bu süre içerisinde barınma-yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Haftalık cep harçlıklarını da ödüyoruz. Lise mezunu adaylarımızın 10 yıllık süre içerisinde 'kaptan' olma ihtimalleri çok yüksek. Yeni işe başlayan kardeşimiz yemek ve geminin yanaştığı limandan evine uçakla gidiş-dönüş biletleri de karşılanmak kaydıyla aylık 35 bin TL ile işbaşı yaptı. Çankırılı işsiz gençlerimizin 'denizci' olmaları için ben şahsım ve Konfederasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırım. Ancak şunu üzülerek belirtmeliyim ki bu konuda Çankırılı işsiz olup da denizci adayı genç bulamıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler