İsviçre'yi penaltılarla eleyen İngiltere EURO 2024'te yarı finalde

İsviçre'yi penaltılarla eleyen İngiltere EURO 2024'te yarı finalde

EURO 2024 Çeyrek Final maçında İngiltere ile İsviçre karşılaştı. Normal süresi ve uzatma dakikaları berabere biten karşılaşmada İsviçre'yi penaltılarla eleyen İngiltere yarı finale yükseldi.

ALMANYA'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile İsviçre Düsseldorf Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere biten karşılaşmayı penaltı vuruşları sonrası 6-4 kazanan İngiltere, yarı finale yükseldi.

İngiltere yarı finalde Türkiye-Hollanda maçının galibi ile karşılaşacak.

Oldukça düşük tempoda oynana ve ilk yarısında tek bir isabetli şutun atılmadığı karşılaşmanın ikinci yarısında İsviçre, rakibine göre daha etkili bir görüntü sergiledi. İngiltere kalesinde tehlikeli pozisyonlar üreten İsviçre, maçın son bölümüne girilirken Breel Embolo'nun golüyle öne de geçti. Ancak rakibine 5 dakika sonra Bukayo Saka ile yanıt veren İngiltere, karşılaşmayı uzatmalara götürmeyi başardı.

İki takımın da gol bulamadığı uzatma dakikalarının son anlarında Xherdan Shaqiri'nin kornerden doğrudan kaleye gönderdiği top direkten geri döndü. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta seri penaltı vuruşlarına geçildi.

İngiltere'de Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney,Trent Alexander-Arnold penaltı vuruşlarını gole çevirdi.

İsviçre'de Fabian Schar, Xherdan Shaqiri, Zeki Amdouni penaltı vuruşlarında hata yapmazken Manuel Akanji'nin vuruşunu Jordan Pickford kurtardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler