İran taziye teşekküründe Türk Bayrağı yerine Osmanlı Bayrağı kullandı

İran taziye teşekküründe Türk Bayrağı yerine Osmanlı Bayrağı kullandı

İran Cumhurbaşkanlığı, helikopter kazasında ölen İbrahim Reisi için ülkelerden gelen taziye mesajlarını internet sitesinden yayımladı. Sitenin Farsça bölümünde, taziyede bulunan ülkelerin bayrakları arasında Türk bayrağına yer verilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için 1 günlük milli yas ilan edildiği duyurmuştu.

Erdoğan, “İran halkıyla dayanışma içerisindeyiz” demişti. İran Cumhurbaşkanlığı Reisi için ülkelerden gelen taziye mesajlarını internet sitesinden yayımladı. “Ülkelerin, uluslararası kuruluşların ve şahsiyetlerin İran'a taziye mesajları” başlıklı Farsça yayımlanan duyuruda, Reisi’nin fotoğrafıyla birlikte taziyelerini ileten ülkelerin bayraklarına da yer verildi.

113718274-whatsapp-image-2024-05-23-at-11-28-31-1.jpeg

Türk bayrağı kullanılmadı, paragrafın en altında bir cümle ile ‘milli yas’ kararı alındığı ifade edildi. İran Cumhurbaşkanlığı sitesinin İngilizce versiyonunda ise aynı haberin görselinde Türk bayrağı yerine Osmanlı bayrağı kullanıldı.

113707242-whatsapp-image-2024-05-23-at-11-28-31.jpeg

Reisi ve beraberindeki heyetin yaklaşık 12 saat geçmesine rağmen bulunamaması üzerine Türkiye, İran’ın talebi sonrası Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yardımda bulundu. Akıncı, enkazın yerini tespit edip gece saatlerinde konum bilgilerini yetkililere aktardı. Arama kurtarma ekipleri, günün aydınlanmasıyla Reisi’nin cansız bedenine ulaştı. İran ise, Reisi’nin yerini Akıncı İHA’yla değil kendi İHA’larıyla tespit ettiklerini öne sürdü.

Öte yandan Reisi için yas ilan eden tek NATO üyesi, Türkiye oldu. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahında önceki gün yas sebebiyle Türk bayrağı yarıya indirildi. Yarıya inen tek bayrağın Türk bayrağı olması dikkat çekti.

113729961-whatsapp-image-2024-05-23-at-11-28-16.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler