İki AKP'li bakan 'Fransız okulları' nedeniyle karşı karşıya geldi

İki AKP'li bakan 'Fransız okulları' nedeniyle karşı karşıya geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fransız okulları nedeniyle karşı karşıya geldi. Neden mi?

TÜRKİYE’de eğitim veren iki Fransız okulunun hukuki statüsü konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fransa Büyükelçiliği arasında çıkan kriz büyüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'daki Charles de Gaulle ve İstanbul'daki Pierre Loti okullarının Fransız Büyükelçiliği’ne değil kendilerine bağlanması gerektiğini belirterek Fransa’ya rest çekti. Fransa ise bu talebi kabul etmeyerek gerekirse Türk öğrencileri artık söz konusu okullara kabul etmeyeceğini bildirdi.

Elips Haber'den Muhammed Vefa'nın haberine göre; Kararında ısrarcı olan Bakan Yusuf Tekin’in resti AKP içinde destek bulurken, Ankara’da bulunan Charles de Gaulle okulunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın çocuklarının da okuduğu ortaya çıktı.

'ÇOCUĞUNU NEDEN MÜFREDAT DIŞI OKULA GÖNDERİYOR?'

Bu durum Tekin ile Göktaş’ı karşı karşıya getirirken, Göktaş’ın çocuklarını bu okulda okutması AK Parti içerisinde tepkilere sebep oldu. Bakan Göktaş’ın çocuklarını "Milli Eğitim Müfredatı" dışında bir okula göndermesi "kabul edilemez" görüldü. Göktaş’ın tepkiler üzerine nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler