İBB, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ni geri alıyor

İBB, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ni geri alıyor

İBB’ye ait olan Beyoğlu'ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis etmek için geçtiğimiz dönemde alınan meclis kararının iptali gündemde.

İBB Meclisi’nin Temmuz ayı oturumları başlıyor. Meclis gündemine "Başkanlık ek teklifleri" olarak gönderilen maddeler arasında önceki dönemde tartışmalar arasında AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile alınan tahsis kararlarının iptaline ilişkin teklifler yer aldı.

SÜRESİ UZATILMIŞTI

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Tahsis iptali yapılacak İBB mülkleri arasında Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi de var. İBB Meclisi’nde 2017 yılında alınan kararla Galata Mevlevihanesi Müzesi olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bedelsiz olarak tahsis edilen kültür merkezinin tahsis süresi 2023 yılında dolmuş ve AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile süre 5 yıl daha uzatılmıştı.

2016 yılında Ensar Vakfı'na yurt için tahsis edilen Çatalca’daki İBB binasında ise CHP’li yönetim protokolü iptal edince, AKP-MHP grubunun oyları ile binanın o dönem AKP tarafından yönetilen Çatalca Belediyesi’ne tahsis edilmesi kararının da iptali için oylama yapılacak.

Arnavutköy Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi’ne ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosunu rağmen verilen ısrar kararının iptali de gündem maddeleri arasında.

EMİRGAN KORUSU DA GÜNDEMDE

Ayrıca Sarıyer’deki Emirgan Korusu ile ilgili AKP döneminde Lale Vakfı’na yapılan tahsisin iptali de gündemde.

Pendik’teki dolgu alanı için verilen otopark tahsisinin iptali, Sultangazi, Güngören, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bahçelievler’deki İBB’ye ait mülklerin için önceki dönemde alınan tahsis kararlarının iptali teklifleri de gündemde yer alıyor. Teklifler, önümüzdeki oturumlarda oylamaya sunularak karara bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler