Futbol maçı izlerken tutuklandı... Eşi dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf etti!

Futbol maçı izlerken tutuklandı... Eşi dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf etti!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir çöplükten çıkarılan 9 kişinin cansız bedeni ve ceset parçalarıyla dolu torbalarla ilgili gözaltına alınan kişi, 42 kadının katili olduğunu itiraf etti.

BBC'nin haberine göre, polis 33 yaşındaki Collins Jomaisi Khalusha'nın 2022'den bu yana aralarında eşi Imelda Judith Kamenya'nın de bulunduğu 42 kadını öldürdüğü itirafında bulunduğunu açıkladı.

Zanlının, kurbanlardan birine ait cep telefonunun adli incelemesinin ardından dün erken saatlerde bir barda futbol maçı izlerken tutuklandığı ve suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Bugün mahkemeye çıkarılması beklenen Khalusha'nın evinde yapılan incelemelerde aralarında 10 telefon, bir dizüstü bilgisayar, kimlik kartları ve kadın kıyafetlerinin de bulunduğu bazı kişisel eşyalara el konulduğu belirtildi.

CESETLER ÇÖPLÜKTE BULUNDU

Evde ayrıca "kurbanları parçalamak için kullanıldığına inanılan" büyük bir bıçak ve çöplükte bulunan ceset parçalarının içinde olduğu torbalara benzer 9 torba bulunduğu kaydedildi.

Polis yetkilileri, kurbanlardan birine ait telefonu kullanan ikinci bir şüphelinin daha gözaltına alındığını, bu kişinin suç ortağı ya da şüpheli olarak değerlendirileceğini bildirdi.

Nairobi'nin Mukuru bölgesinde 12 Temmuz'da farklı zamanlarda öldüğü tespit edilen 9 kişinin cesedi bulunmuştu. İlk incelemelere göre, cesetlerden 8'inin kadın olduğu tespit edilmişti. Daha sonra aynı yerde ceset parçalarıyla dolu torbalar bulunduğu açıklanmıştı.

TÜM KURBANLARINI BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ!

Öte yandan 9 cesedin bulunduğu Kware Çöplüğüne 500 metre uzaklıkta yaşayan Jomaisi, dedektiflere korkunç cinayetleri başarısız işlerin acısıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Basına açıklamada bulunan polis yetkilisi; takip eden tüm kurbanların benzer bir tarzda öldürüldüğünü söyledi ve "Ne yazık ki şüpheli ilk kurbanın karısı Imelda Judith olduğunu ve onu boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalayarak aynı yere attığını iddia etti.
Yetkili, "Sorgulamamız sonucunda tüm kurbanlarının aynı şekilde öldürüldüğünü öğrendik" dedi.

Yetkili ayrıca, sorgulama sırasında Jomaisi'nin 2022 yılında evlendikten kısa bir süre sonra karısının ilk kurbanı olduğunu açıkladığını kaydetti.

Karısını, kendisi için kurduğu iki işletmeyi çarçur etmekle suçlayan Jomaisi'nin acısından dolayı onu boğarak öldürdüğünü açıkladı.

Haber görseli: Mukuru cinayetleri nedeniyle tutuklanan şüpheli Collins Jomaisi Khalisia (solda) ve Kware çöplüğündeki izleyiciler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler