Ebru Acer, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazandı

Ebru Acer, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazandı

Milli sporcu Ebru Acer, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para masa tenisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'ye gurur yaşattı.

PARİS 2024 Paralimpik Oyunları'nda düzenlenen para masa tenisi müsabakalarında, S11 sınıfında mücadele eden milli sporcu Ebru Acer, bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

South Paris Arena 4'te gerçekleştirilen karşılaşmalarda, yarı finalde Japon rakibi Natsuki Wada ile karşı karşıya gelen Ebru Acer, çekişmeli geçen maçta üstün performans sergiledi. İlk seti 11-9 kazanarak öne geçen milli sporcu, ikinci sette 7-11 geriye düştü.

Üçüncü seti 11-6 gibi net bir skorla alarak yeniden üstünlüğü ele geçiren Ebru, dördüncü sette ise 9-6 önde olmasına rağmen üst üste sayılar vererek seti 9-11 kaybetti ve maçta 2-2'lik denge sağlandı.

Karar setine taşınan müsabakada, Japon sporcu Natsuki Wada 7-11'lik set sonucu ile galibiyeti elde ederken, Ebru Acer yarı finalde elendi ve finale çıkma şansını kaçırdı.

Ancak bu sonuç, milli sporcu için büyük bir başarıyı da beraberinde getirdi; Ebru Acer, bronz madalya kazanarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Ayrıca Ebru Acer, para masa tenisinde madalya kazanan ilk özel Türk sporcu olarak tarihe geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler