Devletin çivisi çıktı! 40 müdürle AKP İl Başkanı'na ziyaret

Devletin çivisi çıktı! 40 müdürle AKP İl Başkanı'na ziyaret

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Anteplioğlu 40 okul müdürünü yanına alıp AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

8 AĞUSTOS’ta Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Anteplioğlu’nun göreve başladıktan sonra önce Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret etti, ardından yanına 40 okul müdürünü de alıp AKP Mersin İl Başkanlığı’na gitti.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; AK Parti’yi ziyaretinde İl Başkanı Adem Aldemir’e "Sayın Başkanım" diye hitap eden Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, parti binası önünde okul müdürleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Aldemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kalitesini daha da yükseltmek amacıyla görüş alışverişinde bulunduk" dedi. Anteplioğlu da bu paylaşımın altına "Sayın başkanım, Tarsus eğitimine verdiğiniz önem ve destekler için teşekkür ederiz" diye yazdı.

KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY

Ziyarete tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış "Devletin çivisi çıktı" yorumunu yaptı. CHP’li Gülcan Kış, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Bu ziyaret eğitim sistemimizin tarafsızlık ve liyakat ilkelerine olan inancı zedeleyen, kabul edilemez bir olaydır. Okul müdürleri zorunlu olarak ziyarete katıldı. Bu da siyasi baskı ve dayatma göstergesidir. Eğitim siyasetin arka bahçesi olamaz. Okullar bilimin ve çağdaş eğitimin yuvası olmalıdır. Eğitim kalitesini yükseltme yolunu AKP’nin Tarsus İl Başkanlığı’nda gören bu zihniyetin çocuklarımıza vereceği hiçbir şey yoktur."

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da konuyu Meclis’e taşıdı. Koca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e konuşmayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler