Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'çok sert' teğmenler açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'çok sert' teğmenler açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin yemini için "Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Çalışmamızı yapıyoruz, birkaç tane kendini bilmez temizlenecek" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatipliler Kurultayı'nda "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenleri hedef gösterdi.

Milli Savunma Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlerin görüntüleriyle ilgili "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diye sordu. Erdoğan "Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, söz konusu teğmenlerin orduda bulunmasının mümkün olmadığını savunarak "Çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konularla ilgili olarak görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler