CHP'den beş yıl sonra ilk: Erdoğan'ı bu kez ayakta karşıladılar

CHP'den beş yıl sonra ilk: Erdoğan'ı bu kez ayakta karşıladılar

CHP, TBMM yeni yasama yılı açılışında, Erdoğan’ı ayakta karşılama kararını milletvekillerine tebliğ etti. TBMM Genel Kurulu salonuna gelen Erdoğan’ı CHP grubunun ayağa kalkarak karşıladığı ancak alkışlamadığı gözlemlendi.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılına başladı.

Eski CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminin aksine vekiller Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşıladı. Bazı vekillerin karara tepki göstererek kuliste kaldığı dile getirildi. Kararın CHP'li Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildiği ve parti içinde tartışmalara neden olduğu belirtilmişti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bitiminde TBMM Genel Kurul Salonu'ndan ayrılırken CHP'li milletvekilleri bu kez ayağa kalkmadı.

CHP grubunun büyük çoğunluğu Genel Kuruldaydı. Bazı vekillerin parti kararına rağmen ayağa kalkmadıkları bazı vekillerin ise toplantıya katılmadıkları görüldü. DEM Partililer ise ayağa kalkmadı.

CHP'den dikkat çeken hareket: 16 Milletvekili Erdoğan salona gelince kuliste bekledi

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı sırasında CHP grubundan 16 milletvekili, Erdoğan salona girdiğinde Genel Kurul’a girmeyerek kuliste bekledi. Erdoğan kürsüye doğru yürürken CHP milletvekilleri ayağa kalktı ancak alkışlamadı. Bu tutum, CHP’nin yeni yönetimi altındaki stratejik ve sembolik mesajlarından biri olarak değerlendirildi.

Özel ve Bahçeli'nin tokalaşması dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM Genel Kurulu'ndaki tokalaşması, günün dikkat çeken olaylarından biri oldu. Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptığı açıklamalarda gazetecileri, Halk TV’yi ve CHP’yi sert ifadelerle eleştirmişti. Bu gerilimin ardından Bahçeli ve Özel'in tokalaşması, siyasi çevrelerde farklı yorumlara yol açtı.

TBMM Genel Kurulu'na ilk giden parti lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. TBMM, Anayasa Mahkemesi hak ihlaline karşı milletvekilliği iade edilmeyen Can Atalay'sız toplandı. Yeniden Refah Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP sıralarını pas geçti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tokalaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise tüm liderle tokalaştı.

Özgür Özel'den "Erdoğan gelince ayağa kalktı" eleştirilerine yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; "Erdoğan gelince ayağa kalktı" eleştirilerine; CHP bundan sonraki süreçte de makamlara saygılı olacak ancak muhalefetinde bir adım geri atmayacak" dedi. İşte Özel'in eleştirilere verdiği yanıt:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler