Çeşme’deki yangında 3 kişi ölmüştü… Acı detay ortaya çıktı

Çeşme’deki yangında 3 kişi ölmüştü… Acı detay ortaya çıktı

İzmir’in Çeşme ilçesindeki yangın sırasında panikleyerek araziye kaçan ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettikleri değerlendirilen 3 kişinin evlerinin hasar almadığı öğrenildi.

İZMİR Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter 16 arazöz, 3 su ikmal, 3 dozer, 1 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi ekipleri alevlere müdahale etti.

EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan alevlerin yaklaştığı alanda bazı evler önlem amaçlı tahliye edildi. Dünyaca ünlü Kleopatra Koyu ve Deliklikoy da boşaltıldı. Yangında alevlerin arasında kalan üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Elban, şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaptığını, kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığının belirlendiğini kaydetti. Elban şu bilgileri verdi:

"Ekipler buraya geldiklerinde 4 evde 8 vatandaşımızın yaşadığı söylendi. Evlerinden çıkmışlardı zaten, 5 vatandaşımızı süratle tahliye ettiler. Ekiplerimiz buraya ulaştığında 3 vatandaşımız araziye kaçmışlardı. Jandarma, AFAD, belediye ekiplerimiz, Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterimiz aramasına rağmen maalesef kendilerine ulaşılamadı.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 2 erkek ve bir kadın maalesef hayatını kaybetti. Bu 4 evde yaşayan sakinlerden, farklı aileler burada yaşıyorlar. Alaçatı'nın sakinlerinden 3 vatandaşımızın tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı."

Ölenlerin kimlikleri ise Mesut Coşkun (68), Hilmi Coşkun (38) ile komşuları Mine Elmas (35) olarak açıklandı.

mesut-coskunoz-cesme-yangin-resim-02.jpg
Mesut Coşkun (68)

mine-elmas-izmir-cesme-yangin-resim-02.jpg
Yangında can verenlerden Mine Elmas (35)

ÖLENLER BABA, OĞUL VE YEĞENMİŞ

Öte yandan arazide bulunan cenazeler, savcı incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Yangında hayatını kaybeden 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz ile Hilmi Coşkunöz'ün (38) baba oğul, Mine Elmas'ın (35) ise Mesut Coşkunöz'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Yangından sağ kurtulanlar arasında Hilmi Coşkunöz'ün eşi, çocuğu ve Mine Elmas'ın 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

İzmir'in Buca ilçesinde ikamet eden Mesut Coşkunöz'ün sıhhi tesisatçılıktan emekli olduğu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Oğlu Hilmi Coşkunöz'ün ise tekniker olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler