Çerkeş'te Meslek Yüksek Okulu binasının temeli atıldı

Çerkeş'te Meslek Yüksek Okulu binasının temeli atıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu Kampüsü için temel atma töreni düzenlendi.

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu Kampüsü için bugün saat 17:00'de temel atma töreni düzenlendi.

İstasyon Mahallesi Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan alanda düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, önemli bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Yüksek öğretim kurumlarının etkisinin ilçelere yayıldığı bir gün olduğunu belirten Çiftçi, "Bizler geleceğe yatırım yapmak istiyorsak savaşta dahi olsak eğitim konusunda asla geri adım atmamamız lazım. Elimizdeki beşeri sermayeyi en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. O yüzden eğitime yapılan yatırımlar ülkeyi her konuda kalkındıracak yatırımların en önemli unsurudur." dedi.

temel-atma-universite-cerkes-resim-04.jpg

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da Çerkeş Meslek Yüksekokulu serüveninin 2016 yılında başladığını dile getirdi. Çerkeş Meslek Yüksekokuluyla ilgili özel anılar ve zamanlar olduğuna dikkati çeken Sopacı; "İlçe halkı 2014 yılında belediye başkanı olduğumuz zaman 'Çerkeş’e 2 şey istiyoruz' dediler. Birisi doğalgaz birisi de üniversite, Çerkeş Meslek Yüksekokulunun açılması. Şükürler olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm AK Parti teşkilatı ile Çerkeşli hemşerilerimiz sayesinde doğalgazımızı ve üniversitemizi Çerkeş'e getirdik. Çerkeş Meslek Yüksekolu’nun ilçemize getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

cerkes-temel-atma-toreni-resim-03.jpg

Programa katılan Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve iş insanı Namık Tanık da üniversitenin Çerkeş'e hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dua edilerek meslek yüksekokulu binasının temeli atıldı. Hazırlanan projede üniversite binası 3 kattan oluşurken, içerisinde 10 derslik, 10 çalışma ve araştırma laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 140 kişilik konferans salonu, atölyeler, yemekhane, kafeterya ve idari ofisler bulunuyor.

Programa, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu, İstanbul ÇANDEF Başkanı Önder Tozan, hayırsever iş adamı Namık Tanık ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler