Çankırı'da saldırıya uğrayan 'pompacı'ya iftira mı atıldı?

Çankırı'da saldırıya uğrayan 'pompacı'ya iftira mı atıldı?

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi personeli özel harekat polisi B.K'nın benzin istasyonu çalışanı Cihan Ali Ceylan'la girdiği tartışma ve sonrasında mesai arkadaşlarını olay yerine çağırmasıyla gelişen olaylar güncelliğini koruyor.

ÇANKIRI'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve özel harekat polislerinin benzin istasyonu çalışanı Cihan Ali Ceylan'ı 'darp ederek' burnunu kıran olayla ilgili olarak basında yeralan haberler hız kesmeden devam ediyor. Son olarak açığa alınan ve haklarında idari ve adli soruşturmanın devam ettiği 'özel harekat polisleri'nin avukatı Sedat Korkmaz'ın Sabah gazetesi muhabiri Ömer Çetin'e yaptığı açıklamaların yeraldığı "Özel Harekat polisine saldıran pompacı suç makinası çıktı" başlıklı haberle ilgili olarak bu kez de 'pompacı' Cihan Ali Ceylan'ın avukatı Savaş Yağcı'dan bir hamle geldi.

Avukat Savaş Yağcı'nın Sabah gazetesine 'Tekzip' başlığı ile gönderdiği metne Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı. Avukat Yağcı'nın 'tekzip' metni şöyle:

"08.10.2024 tarihinde Sabah gazetesinin internet sitesi olan www.sabah.com.tr adresinde gündem haberlerinde yayınlamış olduğu ÖZEL HAREKAT POLİSİNE SALDIRAN POMPACI SUÇ MAKİNASI ÇIKTI başlıklı yazı müvekkilimi küçük düşürme ve kamu oyunda suçlu gösterme saiki ile gerçekleştirilmiş bir eylem olup gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsedilen çalışanların haberde yer alanın aksine hiç bir adli sicil kaydı bulunmamakta olup bu konuda gerekli delilleri ilgili kurum ve makamlara iletmiş bulunmaktayız. Yapılan haber tamamen soyut iddialardan oluşmuş temelsiz ve hukuki dayanaktan yoksundur.

Müvekkillerin suç makinası çıktığı iddiası iftira ve savunma dokunulmazlığı aşan bir beyandır. İddia edilenlerin aksine müvekkillerimizin adli sicil kaydı bulunmamaktadır. Konu ile ilgili sorumlu kişiler hakkında iftiradan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halen soruşturması devam eden olayda müvekkillerim olayın gerçekleştiği esnada hiç bir şekilde küfürlü tavırlarla hareket etmemiştir. Aksine polis memuru olan kişinin aracının plakasız olması nedeniyle yakıt verilmek istenmemesinden olay kaynaklanmıştır.

Özel harekat polisi olan kişilerin kanunlara uyarak hareket etmesi beklenir. Soruşturmaya konu olayımızda, özel harekat polisleri, iş yeri basma, ağır derecede sinkaflı küfür ve hakaret, ölümle tehdit eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. İnsanların can ve mal güvenliğinden sorumlu olan kişilerin eşkıya özentisi ile bu derece hukuk tanımaz hareketlerde bulunması ve bu eylemlerin sahiplenilmesi hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylardır.

Görsel ve yazılı basına yapılan demeç ve beyanlar, Kamu oyunu yanıltmaya yönelik ve gerçek dışı beyanlardır. Özel harekat polisleri tarafından yapılan eşkıyalık eylemlerini örtme çabasından ibarettir.

Sivil halde bulunan akaryakıt alan polis memuru, küfür ve hakaretlerde bulunarak ve aynı zamanda çantasında bulunan silahını beline takarak olayları başlatmış ve akabinde özel harekat polisi olan diğer arkadaşlarını çağırdıktan sonra işyeri çalışanlarına saldırmışlardır. Kamera kayıtları ile olayın gerçekleşme şekli açıkça görülmektedir. Özel harekat polisleri, taşıdıkları üniformanın ağırlığını taşımayarak işyeri basma, ölümle tehdit, darp, küfür ve hakaret eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.

Gerçek durum tarafımıza sorulmadan iddiaların doğruluğu ve dayanakları araştırılmadan müvekkilim aleyhine olumsuz bir kamuoyu oluşturulmaya yönelik olarak bu haberin kullanılması doğru değildir. Ne basın özgürlüğü, ne de vatandaşın haber alma hakkı bu durumla bağdaşmamaktadır. Cevap ve düzeltmeye konu haber dayanaksız ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yönelik, gerçek dışı bir haberdir. Basın gerçeğe uygun haber vermekle yükümlü ve gazeteci de yayımladığı olayların doğruluğunu araştırmakla görevlidir. Gerçeğe aykırı yayında basının haber verme ödevini yerine getirdiğinden söz edilemez. Gerçek dışı haberlerle kişilik haklarına saldırılması sorumluluğu gerektirir. Aynı zamanda cevap ve düzeltme hakkını doğurur.

Bu durum karşısında söz konusu haberin gerçek dışı olması müvekkili kamuoyu önünde küçük düşürücü, yıpratıcı ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olması nedeniyle, yasanın öngördüğü süre, mahiyet ve muhtevada tanzim edilmiş olarak ekte sunulan tekzip metninin yayınlanması için işbu başvurunun yapılması zorunluluğu doğmuştur."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler