Çankırı Devlet Hastanesi'nde çalışana çirkin saldırı!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde çalışana çirkin saldırı!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde başta sağlık çalışanları olmak üzere görevlilere saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son saldırı bugün saat 14:30 dolaylarında Acil Servis'te gerçekleşti.

EDİNİLEN bilgilere göre bugün saat 14:30 sularında Çankırı Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Öz Sağlık İş Sendikası üyesi Sabri Karakaya, acil serviste çıkan arbedeyi ayırmaya çalışırken ağır yaralandı.

Acil Servis'te iki hasta yakını arasında başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Güvenlik görevlisi Sabri Karakaya, arbedeyi sonlandırmak için müdahale etti. Ancak bu esnada aldığı darbeler sonucu kafasından yaralanan Karakaya, bilinç kaybı yaşadı.

Güvenlik görevlisi Sabri Karakaya’nın tedavisi hastanede devam etmekte olup saldırgan polis tarafından gözaltına alınıp, olayla ilgili soruşturma devam etmekte.

cankiri-devlet-hastanesi-saldiri-resim-02.jpg
Saldırı sonrası tedavi altına alınan güvenlik görevlisi Sabri Karakaya

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ÇANKIRI ŞUBE BAŞKANI BAYRAM HARMANCI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin olarak bir kınama mesajı yayınlayan ve konunun hukuken takipçisi olduklarını belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Bayram Harmancı, olayın 26-30 Haziran tarihleri arasında kutlanan Özel Güvenlik Görevlileri Haftası içerisinde meydana gelmesinin de son derece manidar olduğunu söyledi.

bayram-harmanci-cankiri-resim-03.jpg
Öz-Sağlık İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Bayram Harmancı

Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde hasta yakınları arasından çıkan arbedeye müdahale eden Hastane Güvenlik Görevlisi Sabri Karakaya’nın aldığı darbeler sonucu yere düştüğünü ve başını masaya çarparak bilinç kaybı yaşadığını belirten Harmancı şunları söyledi:

"Öncelikle üyemiz güvenlik görevlisi arkadaşımız Sabri Karakaya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanları ve sağlık işyeri çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir tanesini daha Çankırı Devlet Hastane'mizde yaşadık. Hasta yakınlarının uyguladığı darp sonucu başından yaralanan ve bilinç kaybı yaşayan arkadaşımızın tedavisi devam ediyor. Olayla ilgili olarak beyaz kod verilmiş, saldırgan şahıs kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştır. Biz de Öz Sağlık-İş Sendikası olarak bu olayın takipçisiyiz ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Olayın güvenlik görevlileri haftasında gerçekleşmiş olması ise ayrı bir trajedidir. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız hastanenin asayişinden, disiplininden sorumlu, görevlerinin gereğini yerine getiren kişilerdir. Hasta yakınlarının işi vandallığa kadar götürüp güvenlik görevlilerine saldıracak kadar gözlerinin dönmesini anlamak mümkün değildir.

Bu sorumsuzluğun, bu cana kast edecek kadar kendini kaybetmenin hesabı hukuken sorulmalıdır. Sendika olarak süreci takip ediyoruz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması için yasal takibi sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler