AKP’li Rektör'ün kızını 'başkan' yapmak için iki bürokrat harcandı!

AKP’li Rektör'ün kızını 'başkan' yapmak için iki bürokrat harcandı!

AKP eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül 110 bin TL maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı yapıldı.

AKP eski ya da görevde olan milletvekilleri yakınlarını ballı maaşlarla atamaya devam ediyor. Son olarak AKP eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül, 110 bin lira maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak atandığı ortaya çıktı. Ünüvar, 2020’de Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. Kızı Solmazgül de bu yıl Temmuz ayında Meclis’te iş başı yaptı.

Sözcü'de yeralan habere göre; Solmazgül’ün 'Başkan Yardımcısı' olabilmesi için bu koltukta bulunan bürokrat Arif Erdal görevden alındı. Şimdi de benzer bir durum yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün referansı ile 2023’te Destek Hizmetleri Başkanı olan Davut Öksüz görevden alındı yerine Münevver Şeyma Solmazgül getirildi. Ünüvar’ın kızı yüksek ek gösterge ile emekli de olabilecek. Görevden alınsa dahi TBMM Başkan Müşaviri olarak Meclis kadrosunda kalabilecek.

OĞLU DA SINAVSIZ GİRMİŞTİ

Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar da 2014’de dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanmıştı. Sınava girmeden işe başlayan Alaattin Ünüvar halen Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler